Оценете темата:
  • 1 гласа - средно 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРОГНОЗИ ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2018: 1.2018 КРАТКО-/ СРЕДНОСРОЧНИ
#31
Времето на 30 януари 2018, ВторникДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 30 ЯНУАРИ 2018 BG/EN! Прогноза за 30 януари 2018, Вторник! Седмична Прогноза за времето от 30 януари 2018 до 4 февруари 2018.
Слънчев вторник с температури до 16 градуса!
През нощта ще е ясно, а утре ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който през деня временно ще се усили. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, а максималните - между 11 и 16 градуса. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максимални температури ще са 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по билото на Стара планина силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8, на 2000 метра - около 1 градус. През следващите два дни ще преобладава слънчево време. В сряда вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В четвъртък в Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Отново ще се затопля.От слънце до сняг: Какви изненади ни е подготвило времето през тази седмица?
Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще се затопли и минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, а максималните – между 9° и 14°.
Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за януари – слабо ще се понижи. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 0°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 11-13°. Температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


[Изображение: 991-ratio-vremeto.jpg]
НИМХ-БАН

Времето през тази седмица ще се променя динамично. Във вторник, четвъртък и петък на места живакът в термометрите ще достигне 13 градуса. В събота температурите ще се понижат, като максималните ще бъдат около 3 градуса. В някои райони се очаква и сняг.  

В неделя минусовите температури се завръщат, като на места минималните ще бъдат минус 3.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2018 ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2018
Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали
Времето днес :

[Изображение: 0PgCbuQ4eZlVhAcqjU_CPPZlEzIa53AnWaiyfSNq...G2jAw=s0-d]
Времето утре :

[Изображение: 0XV4USlX2SWTH0TWvyyiUDoD5RfoVHpZgCYBhFDN...cOPkg=s0-d]
Времето вдругиден :

[Изображение: 8aAx-RY8oW2T-97NpYXNdDotBSVDEXhnyvju_L3x...m3dBw=s0-d]
Времето в момента :

[Изображение: Y5hcHcyqj_E6gbyBdijwh9cJUZ2yOnwxBikp3W-d...hqRrw=s0-d]

[/url]Добрич, BG
18:14 EET Предимно ясно
[url=http://prognozata-vremeto.blogspot.com/2015/12/prognoza-vremeto.html?utm_source=prognoza-vremeto-dnes-blogspot-bg&utm_medium=oap_weather_widget&utm_term=link_current&utm_content=accuweather&utm_campaign=current]

Get this widget

Форум за Прогноза за времето
Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"
Източник: Dariknews.bg
Отговори
#32
Времето на 31 януари 2018, СрядаДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 31 ЯНУАРИ 2018 BG/EN! Прогноза за 31 януари 2018, Сряда! Седмична Прогноза за времето от 31 януари 2018 до 5 февруари 2018.
И в сряда ще продължим да се радваме на слънчево и по-топло време! До петък истинска пролет, уикенда зимата се връща, другата седмица ще е снежна! През нощта ще преобладава ясно, утре - слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Дневните температури слабо ще се понижат. Минималните ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, по Черноморието до 4 - 6 градуса, максималните между 9 и 14 градуса. По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 8-11 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса. Февруари ще започне с предимно слънчево и доста по-топло време от обичайното, особено в Източна България и северно от планините, където ще духа умерен югозападен вятър. В петък ще се заоблачи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максимални - между 12 и 17 градуса, в западните райони на Горнотракийската низина, където е възможно да има мъгла, ще остават по-ниски.


Пролетното време ще ни радва с пълна сила до петък, а в събота идва сняг, това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“. Днес температурите ще се повишат до 15-16 градуса, на места ще достигнат и до 17-18 градуса. Времето ще бъде слънчевоясно и много приятно.До петък времето ще остане със сравнително високи дневни температури, с разкъсана облачност, с повече слънцеВ петък обаче над страната ще се формира средиземноморски циклон, който в петък и събота ще окаже влияние на времето над цялата страна. Ще завали дъжд, а на много места дъждът ще премине в сняг, най-вече на северозапад, в Предбалкана и по високите полета. Възможно е да се образува и снежна покривка. Температурите обаче все още ще бъдат сравнително високи, а по-студеният въздух ще бъде в Северна и Северозападна БългарияВ неделя облачността ще се разкъса и ще има един прозорец от два дни, в които времето ще бъде стабилно, без валежи.
 
В понеделник ще остане студено, но без валежи.
 
Във вторник, обаче, ни чака нов средиземноморски циклон, който ще бъде по-дълбок от този през тази седмица и той ще ни донесе отново валежи. Те ще бъдат основно в югоизточните, източните и централните части на страната. Отново се чака и сняг, и допълнителна снежна покривка. През цялата следваща седмица се очаква истинска зима със сняг. Все пак не се очаква извънредно студено време и не се очакват температурни рекорди.


ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2018 ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2018
Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали
Времето днес :

[Изображение: 0PgCbuQ4eZlVhAcqjU_CPPZlEzIa53AnWaiyfSNq...G2jAw=s0-d]
Времето утре :

[Изображение: 0XV4USlX2SWTH0TWvyyiUDoD5RfoVHpZgCYBhFDN...cOPkg=s0-d]
Времето вдругиден :

[Изображение: 8aAx-RY8oW2T-97NpYXNdDotBSVDEXhnyvju_L3x...m3dBw=s0-d]
Времето в момента :

[Изображение: Y5hcHcyqj_E6gbyBdijwh9cJUZ2yOnwxBikp3W-d...hqRrw=s0-d]

[/url]Добрич, BG
13°19:18 EETЧастично облачно
[url=http://prognozata-vremeto.blogspot.com/2015/12/prognoza-vremeto.html?utm_source=prognoza-vremeto-dnes-blogspot-bg&utm_medium=oap_weather_widget&utm_term=link_current&utm_content=accuweather&utm_campaign=current]

Get this widget


Форум за Прогноза за времето
Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"
Източник: НИМХ-БАН, БТА, dariknews.bg
Отговори
#33
Времето на 1 февруари 2018, ЧетвъртъкДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 1 ФЕВРУАРИ 2018 BG/EN! Прогноза за 1 февруари 2018, Четвъртък! Седмична Прогноза за времето от 1 февруари 2018 до 6 февруари 2018.
Слънчев четвъртък, температурите стигат до 16 градуса!
Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за февруари. През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо с минимални температури, в повечето райони, между минус 2 и 3 градуса, в София - около минус 1.

Утре отново ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла. През деня в Източна България ще се появи до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури между 11 и 16 градуса, в София - около 11 градуса.Късно вечерта от югозапад ще започне бързо увеличение на облачността. Над Черноморието ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, главно по южното крайбрежие. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури - между 11 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса. В петък облачността ще бъде по-често значителна, но само на отделни места, главно в Западна и Централна България, ще превали слаб дъжд. Температурите ще останат високи за началото на февруари. В събота югозападният вятър ще се усили още, особено в Източна България и северно от планините и там отново температурите ще достигнат 18-20 градуса. По-късно в събота и през нощта срещу неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще застудява. На повече места в страната ще превали дъжд, който с понижението на температурите, във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана, ще премине в сняг.

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса!
Тази година през февруари се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата. В по-голямата част от страната най-ниските температури през февруари ще бъдат между минус 14 и минус 9 градуса, а най-високите - между 17 и 22 градусаСредната месечна температура за февруари в Северна България и по високите полета е от 0 до 2 градуса, в Южна България и по Черноморието - между 2 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 3 градуса. Средната месечна сума на валежите в равнините през февруари е между 30 и 50 литра на квадратен метър, в планините - между 40 и 70 литра на квадратен метър, а за Рило-Родопския масив и Странджа - от 60 до 100 литра на квадратен метър. В началото на февруари ще бъде предимно слънчево и доста по-топло от обичайното, особено в Източна България, където ще духа умерен югозападен вятър. На 3 февруари ще завали дъжд, а от северозапад бързо ще нахлува студен въздух и със застудяването дъждът ще преминава в сняг. Впоследствие валежите ще спрат, облачността бързо ще се разкъсва и намалява. Ще е ветровито и относително по-студено.
През втората половина на десетдневието температурите все още ще са по-високи, но по-близки до обичайните. Отново ще има условия за превалявания, отначало от дъжд,последвани от временно понижение на температурите, при което в Западна и Северна България за кратко ще има и сняг, без да се образува трайна снежна покривка.
През второто десетдневие на февруари температурите ще се понижат още и ще се колебаят около средните. Ще има и дни със спокойно и слънчево време. Повишена вероятност за валежи има около 12 февруари и през втората половина от десетдневието. Те ще са последвани и от краткотрайни застудявания.
През третото десетдневие на месеца по-голяма е вероятността температурите да бъдат около нормата.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2018 ВРЕМЕТО ПРЕЗ МАРТ 2018
Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали
Времето днес :

[Изображение: 0PgCbuQ4eZlVhAcqjU_CPPZlEzIa53AnWaiyfSNq...G2jAw=s0-d]
Времето утре :

[Изображение: 0XV4USlX2SWTH0TWvyyiUDoD5RfoVHpZgCYBhFDN...cOPkg=s0-d]
Времето вдругиден :

[Изображение: 8aAx-RY8oW2T-97NpYXNdDotBSVDEXhnyvju_L3x...m3dBw=s0-d]
Времето в момента :

[Изображение: Y5hcHcyqj_E6gbyBdijwh9cJUZ2yOnwxBikp3W-d...hqRrw=s0-d]

[/url]София, BG
10°16:52 EETСлънчево
[url=http://prognozata-vremeto.blogspot.com/2015/12/prognoza-vremeto.html?utm_source=prognoza-vremeto-dnes-blogspot-bg&utm_medium=oap_weather_widget&utm_term=link_current&utm_content=accuweather&utm_campaign=current]

Get this widget


Форум за Прогноза за времето
Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"
Източник: БТА, dariknews.bg
Отговори
#34
Времето на 2 февруари 2018, Петък

ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 2 ФЕВРУАРИ 2018 BG/EN! Прогноза за 2 февруари 2018, Петък! Седмична Прогноза за времето от 2 февруари 2018 до 7 февруари 2018.
Времето започва да се разваля, ще превалява слаб дъжд!
През следващото денонощие облачността ще е значителна и на отделни места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен, на север от планините временно силен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от минус 2 до 3 градуса, а максималните ще са между 12 и 17 градуса. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще продължи да се понижава. В планините ще е облачно. В масивите от Западна България ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8 градуса, на 2000 м - около 1 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2018 ВРЕМЕТО ПРЕЗ МАРТ 2018
Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали
Времето днес :

[Изображение: 0PgCbuQ4eZlVhAcqjU_CPPZlEzIa53AnWaiyfSNq...G2jAw=s0-d]
Времето утре :

[Изображение: 0XV4USlX2SWTH0TWvyyiUDoD5RfoVHpZgCYBhFDN...cOPkg=s0-d]
Времето вдругиден :

[Изображение: 8aAx-RY8oW2T-97NpYXNdDotBSVDEXhnyvju_L3x...m3dBw=s0-d]
Времето в момента :

[Изображение: Y5hcHcyqj_E6gbyBdijwh9cJUZ2yOnwxBikp3W-d...hqRrw=s0-d]

[/url]София, BG
11°16:47 EETСлънчево
[url=http://prognozata-vremeto.blogspot.com/2015/12/prognoza-vremeto.html?utm_source=prognoza-vremeto-dnes-blogspot-bg&utm_medium=oap_weather_widget&utm_term=link_current&utm_content=accuweather&utm_campaign=current]

Get this widget


Форум за Прогноза за времето
Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"
Източник: dariknews.bg
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)