5-годишно момче болно от рак си направи само некролог и го даде на родителите си

От всички ужасни неща, които съществуват в света, малцина са толкова жестоки като ракът при децата .

Райън и Емили Матиас бяха принудени да гледат 5-годишния си син Гарет, да се борят с рака в продължение на девет дълги месеца и той непрекъснато ги изтощаваше с цялата им надежда и решителност.

На фона на факта, че Гарет трябваше да се справи с нещо, което невинно дете никога не би трябвало, макар че нито веднъж не загуби блестящото си чувство за хумор…

Единствен по рода си

Гарет определено беше много добро дете. Не само че непрекъснато разсмиваше лекарите и сестрите си, но и непоколебимият му дух присъстваше до самия край.

Когато родителите му, Райън и Емели, открили, че ракът му е терминален, те искали да обсъдят с него последното му желание. В опит да облекчат страховете, които има, те сядат и продължават да говорят с техния син за смъртта.

По начин, който отговаряше на характера му, Гарет се справя добре. Той дори написа некролога си. Той гласи:

Името ми е: Гарет Мичъл Буфиас
Рожденият ми ден е: На 5 години съм
Моят адрес е: Аз съм булдог!
Любимият ми цвят е: синьо… .и червено и черно и зелено
Моят любим супергерой е: Батман… и Тор, Железния човек, Хълк и Киборг
Когато порасна: ще бъда професионален боксьор

“Моите любими хора са:
• мама, татко, сестра ми Делцина” ,
• Бабата и дядото с новата къща (Фредерик и Черил Крюгер),
• Бабата и дядото с караваната (Даниил и Нита Матиас),
• Моите братовчеди : Грейди, “този човек, който свалих с един удар веднъж” (Лука) и Лондон Мари,
• Моята леля Джанет и Стинки чичо Анди (Андрю и Джанет Крюгер),
• Тези две момчета, знаете, моите чичовци Джеймс Тейлър)
• Батман !!

– Нещата, които обичам най-много: да играя със сестра ми, синьото зайче, траш метъл, легос, моите приятели, батман и когато ме приспят, преди да влязат в пристанището ми.

„Нещата, които мразя: панталони!, Мръсен глупав рак, когато влиза в тялото ми, игли и носа на маймуната, който мирише на черешова пръдня… Харесвам носа на маймуната, когато мирише на мента и Радиацията на Майо и този човек, който ми помогна да построя лего (Ранди).

– Когато умра, аз ще бъда горила и ще хвърлям лайна по татко!

„Изгорен или погребан: искам да бъда изгорен (както когато умря майката на Тор) и да го направят на дърво, за да мога да живея в него, когато съм горила.

„Голямо или малко погребение: Погребенията са тъжни: искам 5 къщички (защото съм на 5 години), Батман и снежни конуси.

„Емили и Райън Матиас ще почетат окончателните пожелания на Гарет, като празнуват живота му в събота, 14 юли от 17:00 до 23:00 на 2377 132-ти Ван Метър, Айова.

Забележка: Символичната церемония по погребението и фойерверките ще се проведат точно след залез слънце

“Частно погребение на пепелта на Гарет ще се състои по-късно, след като родителите му разберат как по дяволите, да сложат пепелта му на едно дърво и да открият природен резерват, така че дървото му да живее в защитена зона.”

Последни желания

„Дарения могат да бъдат направени директно за семейството  GoFundMe  или в чест на Гарит на няколко от многото нестопански организации, които помогнаха на Гарет по пътя: The  Little Al Foundation ,  The Pink Tractor Foundation и Dance Marathon на  Университета в Айова .

„Ние сме толкова благодарни на много лекари, медицински сестри, специалисти по детски живот, музиканти, арт-терапевти и доброволци, които работят неуморно, за да излекуват рака на Гарет. Реалността за Гарет и толкова много други деца е рак в детска възраст – грозен, гаден звяр, който оставя път на унищожение. За Гарет и много други преди него ракът убива. Тези, които са “щастливи” достатъчно, за да оцелеят, издържат дълготрайни инвалидизиращи странични ефекти и постоянен страх от рецидив. Ние ще се борим за лек, докато няма други деца, които да са с ограбено детство, нито един от братята и сестрите не губят най-добрите си приятели, а други родители не трябва да погребват бебетата си.

В крайна сметка, Гарет може да е загубил битката си с рака, но въпреки крехките си години, той излиза от рамките и продължава да вдъхновява всички, които са го познавали.

Само чрез открити дискусии за рака и постоянно повишаване на осведомеността, можем да се надяваме веднъж завинаги да победим това ужасно заболяване.

Споделете тази статия, за да покажете, че подкрепяте борбата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.