12 ранни предупредителни знаци за на рак на гърдата-Жените трябва да ги знаят-Номер 5 не сме го очаквали! –

По-долу сме направили списък, който всички жени трябва да знаят.

Това са 12-те най-чести признаци, някои от които дори не бихте очаквали.

Също така сме направили списък на най-добрите начини за предотвратяване на  рак на гърдата .

A: Втвърдяване

B: Натиск

C: Ерозия

D: Зачервяване и топлина

E: Странна течност

F: трапчинки

G: Гънки

H: Силно изразени вени

I: Прибиране на зърната

J: Aсиметричност

K: Портокалова кожа

L: Невидима бучка

10-стъпки за предотвратяване на рак на гърдата

 

1. Поддържайте здравословно телесно тегло (Индекс на телесна маса по-малко от 25) през целия си живот.

Наддаването на тегло в средна възраст, независимо от ИТМ е показало  значително увеличаване риска от рак на гърдата . Освен това, и повишен ИТМ убедително показва повишаване на риска от рак на гърдата периода на пост-менопауза.

 

2.Намаляване или избягване на алкохол.

Употребата на алкохол е установен диетичен  рисков фактор за рак на гърдата . Проучване на “Харвардски медицински сестри”, заедно с няколко други, показа,че приема на повече от една алкохолна напитка на ден може да увеличи  риска от рак на гърдата  с цели 20-25 процента!

 

3. Консумирайте колкото се може повече плодове и зеленчуци, ато е възможно.

Яжте седем или повече порции дневно. Специалистите по  защита от рак на гърдата  включват всички кръстоцветни зеленчуци (броколи, зеле, брюкселско зеле, карфиол), тъмните листни зеленчуци (зеле, къдраво зеле, спанак), моркови и домати. Плодовете включват цитрусови плодове, ягоди и череши.

Забележка: най-добре е да се ядат кръстоцветните зеленчуци сурови или леко сварени, тъй като някои от фитохимикалите, които осигуряват защита срещу  рака на гърдата , се унищожават от топлината.

 

4. Спортувайте редовно през целия си живот.

Много изследвания са показали, че редовната физическа активност осигурява мощна защита срещу  рака на гърдата . Цел за 30 минути или повече от умерена аеробна дейност (бързо ходене) пет или повече дни в седмицата. Последователност и продължителност, не интензитет, са от ключово значение!

 

5. Следете вашите мазнини правилно!

Видът на мазнини в диетата може да повлияе на  риска от рак на гърдата . Сведете до минимум консумацията на омега-6 мазнини (слънчогледово, шафраново, царевично и масло от памукови семена), наситени мазнини и транс мазнини.

Увеличете приема на омега-3 мазнини, особено от мазна риба (сьомга, риба тон, скумрия, сардини, пъстърва и херинга). Консумирайте мононенаситени масла (рапично, зехтин, ядки / семена, авокадо) като основен източник на мазнини, тъй като тези храни са с потенциални противоракови свойства. Конкретно, рапичното масло е добър източник на омега-3 мастни киселини; зехтинът “екстра върджин” е мощен източник на антиоксидантни полифеноли, както и ядки и семена, които съдържат минерали, селен.

 

6. Следете приема на въглехидрати

Минимизирайте консумацията на храни с висок гликемичен индекс, “Големи бели опасности” – бяло брашно, бял ориз, картофи, захар и продуктите, които ги съдържат. Тези храни предизвикват хормонални промени, които насърчават растежа на клетките в тъканите на млечната жлеза. Заменете тези “погрешни” въглехидрати с пълнозърнени храни и бобови растения. Бобови растения, поради тяхната висока издържливост и съдържание на лигнани са особено специални.

 

7. Консумирайте пълнозърнести храни соеви продукти редовно, като тофу, соеви ядки, печени соеви ядки, соево мляко и мисо.

Консумирайте органична, не-ГМО соя. Епидемиологични проучвания са показали положителна връзка между консумацията на соя и намаляване на риска от рак на гърдата.

 

8. Минимизирайте използването на фармакологични естрогени и ксено-естрогени.

Не приемайте рецепта с естрогени, освен по медицински причини. Излагането на действието на естрогена играе основна роля в развитието на  рак на гърдата . Също така трябва да се избягват естроген-подобни съединения, открити в замърсителите на околната среда, като например пестициди и промишлени химикали. Купувайте органични продукти, ако можете да си го позволите; В противен случай, измивате добре всички не-биологични продукти. Минимизирайте излагането на остатъчни хормони, намерени в небиологичните млечни продукти, месо и птици.

 

9. Приемайте добавки всекидневно.

Мултивитамини, 500-1000 мг витамин С разделен на дози, витамин Е като смесен с токофероли и фармацевтичен клас рибено масло. Също така да 200 мкг от минерала селен, или консумация на бразилски орех, като алтернатива. Ако имате хронично заболяване или вземате лекарства с рецепта, консултирайте се с вашия лекар, на първо място.

 

10. Поддържайте позитивно психическо състояние.

Анализирайте поведението си редовно. Развивайте богати, топли и взаимни отношения със семейството и приятелите. Спете достатъчно (7-8 часа на нощ). Връзките дух-тяло с  рака на гърдата  са съществени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.