По 10 минути си търках зъбите и пак жълти-не смеех да се усмихна! Е тази смес ме спаси-изплакваш за 60 секунди и чао зъбен камък и плака!

Ако не се грижите за зъбите си правилно това може да предизвика зъбобол, както и проблеми като лош дъх, възпаление и чувствителност на зъбите. Освен това, някои орални заболявания също могат да бъдат причина за други сериозни заболявания в организма, което може да наложи продължително лечение.

Поддържане на оралното здраве също ще намали травмата да посещавате зъболекар, така че не забравяйте да го поддържате винаги на високо ниво.

Има много естествени средства, които могат да поддържат здравето на зъбите и да ви помогнат за предотвратяване на множество орални проблеми. Днес ние ще ви представим няколко естествени средства, които ще почистят зъбния камък и плаката от зъбите.

  • Етерични масла за изплакване на устата

Съставки

30 грама ментово етерично масло

30 грама лимоново етерично масло

30 грама етерично масло от анасон

Начин на приготвяне

Смесете маслата в тъмна бутилка. Няколко капки от сместа се разреждат в чаша вода, за да изплакнете устата си. Изплакнете и направете гаргара със сместа, след това изплюйте и изплакнете с вода.

  • Мента и розмарин вода за уста

Съставки

½ чаена чаша пресен розмарин

1 чаена чаша прясна мента

2 суп. л. Растителен глицерин

1 литър вряща вода

Начин на приготвяне

Сипете 1 литър вода в тенджера да заври, след като кипне сипете билките и сместа се оставя да изстине. Добавете растителния глицерин и сипете сместа в стерилна бутилка. След измиване на зъбите изплакнете и жабуркайте енергично два пъти на ден за 30-60 секунди. Преди употреба разклатете шишето. За по-добри резултати не приемайте храна или вода до 10 минути след изплакването.

Източник: zajenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.