Нова услуга за хора без зелен сертификат: Даваш 20 лева и ти пазаруват в мола

Строгите мерки срещу коронавируса отвориха нова пазарна ниша в Пловдив и Асеновград. Младежи със зелен сертификат предлагат услугите си на такива, които не са преминали през ваксинация и не са се сдобили със заветния документ. Схемата е проста – имунизирани вземат по 20 лв., за да напазаруват от мола или голяма верига вместо онези, които според влезлите в сила мерки нямат право да ходят в съответните търговски обекти. Обявите за услугата се множат в социалните мрежи, засече проверка на „Марица“.

Според офертата, ваксинираният помощник ще дойде до адреса ви, ще вземе поръчката, ще я изпълни и едва тогава ще заплатите за услугата. Заявки за покупки се приемат за всички молове в Пловдив, за големите търговски центрове и търговски вериги, както и за ресторанти и заведения.

Новият бизнес се радва на сериозен интерес.

„Вече се възползвах и съм очарована. Исках няколко неща от мола на „Руски“ и човекът си свърши качествено работата. Препоръчвам“, е написала пловдивчанка в социалните мрежи.

Ако новите мерки срещу коронавируса се задържат още дълго, почасовото занимание може да се превърне в доходоносна професия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *