Обляна в сълзи – жена загуби работата си, заради отказ от ваксина ВИДЕО

Служителка в здравната система остава без работа, защото отказала да бъде ваксинирана срещу Covid-19. Жената публикува емоционално видео след последната си смяна в дом за възрастни хора.

Подобна съдба грози до 60 000 служители в домовете за грижи над хора.

 

На 36-годишната Луиз Акестър от Англия е прекратен договорът й със социалното заведение, поради изискването на правителството всички болногледачи да получат втората си доза от 11 ноември.

Всички работници в домове за възрастни, които нямат медицински изключения, трябва да имат две дози ваксина срещу коронавируса.

Луиз работи в сектора на грижите от 14 години, но отказа да бъде ваксинирана независимо от новите правила. Така, тя се оказва принудена да напусне работата си.

„Това е най-трудното нещо, което някога е трябвало да правя. Да се сбогувам с всички хора, за които съм се грижила толкова дълго, хората, с които съм работила. Толкова е несправедливо. Просто не мога да повярвам какво ни прави проклетото правителство, просто не го разбирам, не разбирам,“ казва през сълзи тя.

Като причина за отказа си от ваксината, тя допълва, че няма да го направи, докато не се научи повече за потенциалните дългосрочни странични ефекти.

От четвъртък в страната влиза в сила изискването за ваксинация за целия персонал в домовете за грижи.

Превод: GlasNews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.