5 места в дома, където НИКОГА не бива да слагате икони – ще откраднете от силата им: –

Дори да не сме особено религиозни, в дома ни задължително присъства икона. От незапомнени времена иконите са пазители на дома и семейството – молим се пред тях, когато нещо ни мъчи или имаме трудности в живота и искаме да се помолим.

 

Съществуват обаче поверия, свързани с това къде е правилно да поставяме иконите у дома и къде никога не бива да ги подреждаме, ако не искаме нещастие да ни застигне.

Бабите са категорични, че иконите трябва да се поставят в близост до прозореца в източната част на прозорците. Къде обаче не трябва да поставяме икони , ще разберете от днешната статия.

икони в дома

Къде не бива да поставяме иконите у дома?

Едно от местата, където в никакъв случай не бива да държим икони, това е банята. Дори да се изкушавате да декорирате мокрото помещение с икона, не го правете.

Не е препоръчително да се поставя и в стаята, в която спите с половинката си, ако нямате сключен църковен брак.

Не е желателно да се поставя и на места, които са в близост до телевизори, компютри и други устройства.

Не е препоръчително да поставяте икони и на местата, където съхранявате детски играчки или на рафтовете, където са подредени книгите.

Възможно е да се изненадате, но икони не бива да се поставят и в близост до плакати на спортисти, художници и други известни личности.

Следващия път, в който решите да внесете икони у дома, много внимателно изберете мястото, където ще ги поставите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.