Ето как да си направим кисело зеле без претакане – чиста работа и втасва за 2 седмици!

Ако обожавате кисело зеле, но не ви се занимава да го претакате всеки ден, опитайте тази лесна рецепта за кисело зеле без претакане. Чисто, бързо и ужасно вкусно! Ето как се прави:

Почистете зелките и ги издълбайте откъм кочана. Напълнете вдлъбнатините със сол.

Наредете зелките в бидон с издълбаното нагоре, затворете и оставете за една нощ.

На другия ден залейте със саламура, по желание може да сложите и червено цвекло за цвят.

Поставете някаква тежест върху зелето и затворете бидона плътно.

След 12-14 дни зелето е готово за употреба.

За саламурата ще ви трябват 300 г сол на 10 л вода (пригответе дозата в зависимост от вместимостта на бидона, трябва да се напълни догоре).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.