Слагам 2 зелеви листа в сутиена вечер, а на сутринта не спирам да благодаря! –

Зелевите листа действат като магнит за много проблеми в тялото ни. Зелето е много полезно и при лечение на специфични заболявания като проблеми с щитовидната жлеза, главоболие и много други.

Тъй като почти всичко, от което се нуждаем, вече съществува в природата, тези природни лечения са чудесни и обикновено дори много по-добри в сравнение с неестествените методи на лечение. Натуралните лекове обикновено не причиняват никакви негативни странични ефекти.

 

зелки

Зелето е едно от тези най-често използвани природни средства. Ние най-вероятно не знаете, но този любим салатен зеленчук има далеч по-големи ползи от хранителните си качества.

Зелето е много важна съставка при лечението на определени здравословни проблеми . Днес ще ви запознаем с чудодейните лечебни свойства на зелето :

кърмене бебе

БОЛКИ ОТ КЪРМЕНЕ И МАСТОПАТИЯ

Ако жените изпитват силна болка при кърмене, поставянето на зелеви листа върху гърдите им определено ще помогне за намаляване на болката. Това може да се повтаря денем и нощем.

Всичко, което трябва да направите, е да измиете добре листата със студена вода и след това да отрежете стъблото от центъра на всеки лист.

зелеви листа мастопатия

Опитайте се да ги сложите на гърдите си, без да покривате зърната. Поставете отгоре чашките на сутиена. Оставете листата за около двадесет минути или докато листата се затоплят. Повторете, ако е необходимо.

Зелевите листа облекчават симптомите на мастопатия и стимулират лактацията.

ПРОБЛЕМИ С ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Щитовидната жлеза всъщност е жизненоважна за метаболитните процеси, синтеза на хормоните и функционирането на органите на храносмилателната система.

зелеви листа

Нормалната функция на щитовидната жлеза може да бъде съживена чрез поставяне на зелеви листа от външната страна на гърлото, където всъщност е жлезата. След това използвайте превръзка, за да покриете листата. Оставете ги да действат през нощта, а на другата сутрин ги отстранете.

ОТОЦИ

зелев лист при отоци

Ако имате отоци на краката или ръцете, опитайте да увиете мястото с пресни зелеви листа. Покрийте с превръзка. За най-добри резултати е препоръчително компресът да се остави за една нощ.

ГЛАВОБОЛИЕ

зелеви листа главоболие

  • Опитайте да сложите пресни зелеви листа върху слепоочията и горната част на главата.
  • След това покрийте с шапка, лента или нещо, което може да ви помогне да закрепите листата на място.

Забележка: Не забравяйте, че първо трябва да се консултирате с Вашия лекар относно Вашето здравословно състояние.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *