Как да изгоним хлебарките от дома си за ден само с натурални съставки

Когато съпругът ми и аз току -що започнахме да живеем заедно, наехме малък апартамент. През нощта станах да пия вода, запалих лампата в кухнята и онемях. Картината приличаше на лош сън. Таванът и стените бяха черни . Отне ми известно време да осъзная, че това са хлебарки. Никога не съм виждал това. Насекомите се втурнаха да бягат, а аз – към съпруга си. Той ме успокои и каза, че знае как бързо да се отърве от хлебарките .

Естествено, отказах да нощувам там, временно ще остана при родителите си, защото имам фобия от хлебарки. Но след няколко дни се върнах у дома. Хлебарките бяха изчезнали. Изненадана, започнах да питам каква е тайната. И съпругът ми сподели един ефективен начин, който помага да се прогонят нежеланите съквартиранти от апартамента веднъж завинаги .

 

Как да се отървем от хлебарките бързо и за постоянно

Признаци за хлебарки

Черни точки . Ако започнете да забелязвате тъмни петна по различни повърхности, това не е просто мръсотия, а изпражнения. Бъдете готови да срещнете своите мустакати съседи.

Специфична миризма . Някои може да не го забележат, докато за други се усеща

Клачове с яйца . Най -често се виждат в ъглите, под мебелите и в пукнатините. Като цяло, около мястото, където ръка или метла няма да проникнат.

Лична среща . Предполагането е едно. Но да се срещнем лице в лице вече е неоспорим факт. И любопитните насекоми определено ще се покажат.

Защо хлебарки избраха вашия апартамент?

Имате много вкусотии . Хлебарки са всеядни. Те с удоволствие изяждат всичко, което не сте усвоили. И ако решите да ги накарате да гладуват до смърт, едва ли ще успеете. В извънредни ситуации насекомите не се колебаят да хапват хартия, кожени обувки, дрехи и дори сапун.

Постоянен достъп до вода . Плитка локва под мивката или купа с вода за вашия домашен любимец ще бъде приятен бонус за тях

Съседите ви имат всичко по -горе . Хлебарки обичат да посещават и всички апартаменти около тях. Така че единственият начин да защитите дома си от непознати е да затворите всички пукнатини.

Народни средства за лечение на хлебарки

Борна киселина . Веднъж попаднал в стомаха на нашето насекомо, той засяга нервната му система. Парализираната хлебарка просто се задушава. Можете да закупите борна киселина под формата на прах в аптеката.

Част от продукта може да се разпръсне по местата, където насекомите са най -често. И за да затвърдите резултата, пригответе отровна стръв . Комбинирайте картофено пюре, жълтък, брашно и киселина, направете малки топки и ги разпръснете по ъглите. Те няма да откажат подобен деликатес.

Амониев алкохол . Острата му миризма отблъсква насекомите. Третирайте пода и мебелите с продукта. И добавяйте веществото във водата всеки път, когато миете подовете.

Замръзване . Този метод е подходящ за жители на частни къщи през зимата. Когато температурата падне до +7 и по -ниско, хлебарки спират да се размножават и стават летаргични. Ако отворите всички прозорци и врати през зимата в студено време, можете да прогоните вредители . Но за мен методът е твърде краен.

Капанът . С малък брой червени наематели те могат да бъдат хванати. Намажете буркана с вазелин или нещо хлъзгаво, поставете филия хляб на дъното и оставете капана за една нощ. Насекомите, уловени в него, няма да могат да излязат. Унищожете ги и върнете буркана на мястото му.

Химикали

В магазините ще намерите различни лекарства, отрови и капани за хлебарки. Когато ги използвате, стриктно следвайте инструкциите. И внимавайте за деца и домашни любимци. Те могат да пострадат случайно.

Предотвратяване

Почиствайте редовно дома си . Еднократно почистване не е достатъчно. Измийте съдовете веднага след хранене, поддържайте ред близо до хранилките. Съхранявайте всички продукти на места, където хлебарки не могат да проникнат: хладилник, тесни торби, контейнери.

Изваждайте боклука често .Следете целостта на водопровода и отстранете всякаква течност от повърхностите. Липсата на вода ще принуди хлебарки да напуснат дома ви.

Поправете всички пукнатини . Отсъствието на шахти ще ви спаси от неканени гости. Затегнете вентилационните отвори с мрежа.

За частна къща е достатъчно да се дезинфекцира веднъж и след това просто да се спазват правилата. Но с жилищните сгради е по -трудно. Вие и вашите съседи ще трябва да работите заедно. Това е единственият начин да се отървете от хлебарки завинаги и бързо . Покажете им кой е шефът!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *