Той свали 100 кг. без диета и само със 7 прости правила – вижте ги!

Джон Гейбриъл е брокер на Уолстрийт. Той взел решение да промени живота си през 2011 г., когато се сринаха кулите близнаци. 

За 30 месеца мъжът е свалил 100 килорама без никаква диета. На първо място, споделя той, трябва да сложим ред не в чинията, а в главата си.

Откакто 200-килограмовият дебелак Джон се превърнал в строен хубавец, той помага на хиляди хора в десетки страни по света да се справят с излишното си тегло. Методиката му е проста и се състои от 7 правила.

Правило 1.

Плюх на диетите и започнах да изучавам хранителните вещества. Оказа се, че цял живот съм страдал от недостиг на омега 3 мастни киселини. Забележете, че нито една диета не ви казва това и тук е голямата грешка. Аз промених менюто си така, че да получавам в достатъчни количества нужните ми вещества. И знаете ли какво стана? Апетитът ми към бонбоните и чипса отпадна от самосебе си. Просто вече не ми се ядяха. Вероятно в тях се съдържа някое от веществата, които по-рано са ми липсвали.

Правило 2.

Излекувах стомаха си. Нямате представа колко е важно стомахът да е здрав. Хората редовно преяждат, защото стомахът им не може ефективно да извлича от храната нужните му вещества, тялото се паникьосва и се запасява с мазнини. Освен това проблемите с храносмилането провокират възпаления, които се отразяват върху хормоналния фон. Яжте по-често пробиотици (кисело мляко, йогурт) и продукти с правилни храносмилатенли ферменти.

Правило 3.

Обмислих кога спя. Важно е да нормализираме съня си. По-рано да лягаме и по-рано да ставаме. Всеки проблем със съня води до напълняване и причината пак е в хормоните. Безсънието променя хормоналния фон, от което постоянно ви влече към сладкото и мазното. Това увеличава нивото на кортизол, който ви тласка да ядете бързи закуски, за да преборите депресията. Но нездравата храна дава временно облекчение и провокира производството на кортизол занапред.Да не говорим за това, че нощем направо ни се иска да влезем в хладилника и да излапаме нещо за „здрав сън“.

Правило 4.

„Порових“ в главата си. Още за кортизола. Наричат го още „хормон на стреса“. Ако спите лошо, организмът изпада в стрес. Факта, че стресът влияе на апетита, го знаете и без мене. Започнах да медитирам и да визуализирам в моето съзнание всеки следващ ден.  Визуализацията е методика в източните изкуства. Тя направлява въображението да създава образа на желаната от вас действителност, работи на съзнателно и подсъзнателно ниво. Аз се избавих от стреса, а с него и от килограмите.

Правило 5.

Научих за детоксикацията. След няколко месеца четене стигнах до раздела за детоксикацията. Разбрах, че организмът съхранява излишните токсини в мастните клетки. В онзи момент вече бях свалил 70 кг, но трябваше да се отърва от още 30. Значи именно в тях са останали всичките ми токсини. Така се увлякох по детоксикацията. Започнах да „промивам“ вътрешностите на органазима си с алкални течности – вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Ядях много зеленчуци, кълнове, фибри. Последните 30 килограма свалих доста по-бързо от първите 30, а ми се струваше, че трябва да е обратното. Всички отслабващи знаят колко е лесно да започнеш да отслабнеш и колко трудно се дават последните килограми.

Правило 6.

Спрях да се тревожа за пари. Колкото по-малко зависите от парите, толкова по щастливи и стройни ще бъдете. Преместих се в по-евтино жилище, започнах да харча по-малко за вещи и джаджи, започнах дори да отглеждам зеленчуци. И парите вече ме вълнуват по-малко. А когато се ядосам, зная, че мога да изям един домат, който съм отгледал сам. Това е по-добре, отколкото да подслаждаме стреса с шоколад.

Правило 7.

За да решиш проблема си с теглото, трябва веднъж завинаги да признаеш пред себе си: ти не си такъв генетично, не и заради тежкия кокал, а си дебел, защото си мързелив. За да справиш с теглото си, трябва да не се боиш от този свят. На мен ми помогнаха медитациите и визуализацията и се избавих от преследващите ме психотравми.

Около 65-70 % от моите познати страдат именно от „емоционално затлъстяване“. Мнозина живеят толкова некомфортно в окръжаващия ги свят, че подсъзнателно се чувстват в по-голяма безопасност в „защитната“ си обвивка от мазнини. Звучи, разбира се, доста странно, но такава е истината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.