Напръскайте гроздето с това през АПРИЛ и на есен ще е два пъти по-СЛАДКО


Пролетта е онова време от годината, когато стартира подготовката за растенията. Разбира се, подготовката на почвата е едно от първите неща, за които трябва да се погрижим, ако искаме реколтата през есента да е по-богата от всякога.

Ако разполагате с голямо дворно пространство, вероятно ще се изкушите и ще отглеждате лоза. Днес ще ви споделим един съвет, който ще ви е много полезен. Благодарение на него на есен гроздето ще е по-сладко и по-сочно.

Какво да направим, ако искаме гроздето да е още по-сладко?

 

Първото пръскане на гроздето се извършва, когато видите зелени връхчета. Така ще предпазите лозата от заболявания. Ако пропуснете да го направите, не е изключено растението да се превърне в жертва на вредители.

Ще ви споделим как и сами може да си подготвите разтвора, който ще предотврати гниенето. За целта са ви нужни два изключително прости компонента – сода за хляб и вода.

Напълнете една кофа с чиста вода и към нея добавете 75 грама натриев бикарбонат. Разбъркайте, така че содата да може да се разтвори. Излейте част от разтвора в бутилка с пулверизатор и с него напръскайте лозата.

 

Разтворът е изключително ефективен, тъй като предпазва лозовите насаждения от гниене. Освен това е в полза и на гроздето. Допринася за това да е в пъти по-сладко и сочно.

Задължително напръскайте гроздето с домашния разтвор и станете свидетели на смайващо добри резултати!