Принцесата, която дръзко захвърли бурката – ето я най-влиятелната и стилна жена в Арабския свят (Снимки):


За арабския свят нейният стил е дързост. Бившият емир на Катар позволи на своята втора съпруга не само да свали бурката, но и да се намесва в държавните дела.

Шейха Моза

Шейха Моза бин Насер ал Миснед е втората от трите жени на шейх Хамад бин Калифа ал Тани, майка на седем (!) деца, една от най-стилните първи дами на планетата и – колкото и изненадващо да звучи – силна политическа и социална фигура.

Историята на живота ѝ е напълно в духа на ориенталските приказки и ако някой реши да направи от биографията на Моза сериал, би се получило нещо като „Великолепният век“.

Само че вместо Сюлейман, главен герой ще бъде принцът на Катар, а вместо Хюрем – Моза, дъщеря на виден катарски бизнесмен.

красивата Шейха Моза

На 18-годишна възраст Моза се запознава с бъдещия шейх, но не бърза да се омъжи за него. Постъпва в университета в Катар, в Департамента по психология, а след това учи в престижни американски университети. Чак след това двамата се женят. През първите години от брачния живот Моза, която е наречена „Сивият кардинал“ на Персийския залив, се отдава на децата си.

жената на емира на Катар

По това време Катар не е толкова влиятелна страна в арабския свят като днес. Ситуацията се променя през 1995 година. Тогава съпругът на Моза прави безкръвен преврат и поема властта след като сваля баща си от престола. Превратът е подкрепен от англо-саксонския свят благодарение на петролния и газовия сектор.

Новият емир представя на света втората  си жена – красивата и образована шейха Моза

влиятелната Шейха Моза

Шейха Моза  се заема с организирането на хуманитарни и благотворителни програми и все повече се появява в обществото в зашеметяващи тоалети на водещите световни модни къщи.

Шейха Моза училище

Моза носи и панталони и рокли, подчертаващи изящната ѝ фигура. Впрочем тя е почитателка на дрехите на руската модна дизайнерка Уляна Сергеенко.

Шейха Моза красива

Моза е прогресивна жена. В поведението и в облеклото ѝ няма и намек за истинската ситуация в Катар, където жените  ходят с бурки (черни рокли до пода), забрадки или никаб (черни забрадки, които покриват цялото лице с тесен процеп за очите). Моза е само с тюрбан, а в свободното си време и в дънки.

Шейха Моза тоалет

Шейха Моза с принц Филип

Шейха Моза в бяло

Източник: zajenata.bg