КАДИФЕН ванилов крем – друг не използвам! И за украса, и за пълнеж – пухкав и вкусен:


В тази статия ще намерите рецептата за най-качествения ванилов крем , който е изключително вкусен и подходящ за всякакъв вид сладкиши – торти, пасти, еклери…

Ще имате голям успех с тази рецепта. Кремът е с консистенция на кадифе и няма торта, която този крем не би изстрелял право в десятката!

Ето и необходимите продукти за Кадифен крем за торти и сладкиши :

Кадифен ванилов крем

Продукти:

400 мл прясно мляко

400 мл 35% заквасена сметана

100 мл кондензирано мляко

3 яйчни жълтъка

5 супени лъжици обикновено брашно

80 г кристална захар.

100 g масло

Няколко капки ванилова есенция

Приготвяне:

Загрейте млякото, заквасената сметана и кондензираното мляко на слаб огън. Смесете жълтъците със захарта в купа.

Към почти горещото мляко добавете брашно и разбъркайте добре, за да няма бучки.

Когато млякото започне да ври, дръпнете съда настрана и добавете яйцата със захарта и разбъркайте добре. Върнете на слаб огън и бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти.

Когато кремът се сгъсти, отстранете от огъня и добавете ваниловата есенция и оставете крема да изстине.

Когато се охлади до стайна температура, добавете омекналото масло. Разбийте до идеалната консистенция за торта.

Да ви е сладко!