1 лъжичка от този бял прах и ще събирате ЧУШКИТЕ в чували


Кой не отглежда чушки в градината си? Този зеленчук е един от предпочитаните и никой не иска да се лишава от него. Освен, че е вкусен, позволява да го консервираме за зимата. Чушките са много полезни за организма ни, тъй като съдържат редица ценни вещества.

Отглеждането им обаче е обвързано с тънкости и специфики, които е добре младите градинари да знаят. Това ще им помогне да се радват на истински богата реколта и в края на сезона да събират плодовете на труда си директно в чували.

В днешната статия ще ви споделим за една натурална тор, благодарение на която ще успеете да подхраните зеленчуците перфектно и ще увеличите значително добива.

Как е правилно да се подхранват чушките?

Много от растенията обичат да ги подхранвате с обикновено картофено нишесте. Тази съставка съдържа ценни елементи за микроорганизмите и те по-лесно успяват да превърнат нишестето в полезна храна за растението.

 

Само една чаена лъжичка картофено нишесте е напълно достатъчна, за да подхраните кофичка с разсад с тегло около половин килограм. Нужно е да премахнете един пръст от почвата в съда, да поръсите със съставката и след това отново да нанесете почва или кокосов субстрат.

Задължително опитайте с това лесно и практично подхранване и ще останете много доволни накрая. Не само, че зеленчуците ще са екологично чисти, но и ще спестите пари.

В края на сезона ще имате купища чушки, които да похапвате свежи или да консервирате в буркани за студените месеци.