Приживе Даяна остави завет към бъдещите си снахи – ето какво казва в тайния си аудио дневник на Кейт и Меган (Снимки)


Макар лейди Даяна отдавна вече да не е между живите, истерията около нейната персона, граничеща с обожествяване, продължава. И това не е случайно – принцесата на Уелс е харизматична личност, успяла да докосне сърцата на милиони.

 

Интересен факт, свързан с нейната персона, наскоро излезе наяве.
Преди трагичната си, преждевременна смърт на 36-годишна възраст, принцеса Даяна е имала предчувствие, че ще умре млада и може би никога няма да успее да срещне бъдещите съпруги на синовете си , принц Уилям и принц Хари, споделя приятел на покойната принцеса на Уелс. Затова тя решава да запише дневник, в който споделя своите съвети със синовете си и техните съпруги.

принцеса Даяна синове

 

“Тя сложи край на записа с целувка и каза на Уилям, че го обича”, сподели приятелят. Въпреки че не е сигурно колко записа има и на кого са поверени, за да бъдат използвани в правилните моменти, едно е сигурно: Кейт е чула тези записи. „Подозирам, че е била запозната и с другите, тъй като често говори публично и насаме за специалната си връзка с Даяна“, казва приятелят. „Майката на Уилям остава постоянен източник на вдъхновение в живота им, а децата им наистина ще бъдат наследството на Даяна.”

Даяна с Уилям и Хари

Въпреки че тогава не знае имена им, Даяна записва аудио дневник за Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, две млади момичета, живеещи някъде по света и не подозиращи, че един ден ще бъдат кралски особи. Според OK!, приятелят, който поиска да остане анонимен, споделя, че Даяна е получила идеята, след като е записала касети за това, което ще се превърне в революционната книга от 1992 г. “Даяна: Нейната истинска история” на Андрю Мортън.

Принцеса Даяна със синовете си

Дори след като книгата е публикувана, Даяна продължава да говори на малкия си касетофон Sony, от 1992 г. до смъртта си през 1997 г. На касетите Даяна предлага майчински съвети и разкрива надеждите си за бъдещето на Уилям, Хари, и съответните им семейства.

„Колкото и невероятно да изглежда, Даяна знаеше, че ще умре млада“, споделя запознатият. „Тя беше много настроена към духовния свят. Тя ми каза, че е направила касетите за момента, в който няма да бъде наоколо, за да напътства своите момчета.“

Даяна с принц Хари

Даяна моли касетите да бъдат пуснати в ключови моменти от бъдещето на синовете й. „По този начин тя може да продължи да бъде част от живота им, дори след като я няма“, споделя източникът. „Тя смята, че е доста умно, и харесваше идеята да бъде това, което наричаше „заядлива майка отвъд гроба“. Намираше го за доста забавно.“

Според източника, споделил информацията, за касетите е станало ясно един ден при посещение на Даяна в двореца Кенсингтън. Тя току-що е приключила със записването и я пуска на приятеля си като споделя и за останалите:

„Тази ​​конкретна беше за бъдещата съпруга на Уилям“, споделя приятелят. „Той беше на около 13 или 14 по това време, точно откриваше момичетата. Даяна беше очарована от идеята, че той ще се ожени и един ден ще има свои деца. Тя беше сигурна, че той ще бъде прекрасен съпруг и топъл, грижовен баща – повече като нея, отколкото като собствения си баща, който беше доста студен и отстранен.“

принцеса Даяна момчета

Даяна иска Уилям и бъдещата му съпруга да избегнат развод. Тази конкретна лента продължава около две или три минути и „това, което ме порази, беше нейната честност“, споделя източникът. „Тя беше толкова искрена. Можеше да го чуеш в гласа й. Тя говореше направо от сърцето си.”

„Беше толкова трогателно“, продължи човекът. „Помня части от него доста добре дори след толкова време. Бях изненадан, че наистина ми го пусна. А след това заговорихме за типа момиче, за което Уилям ще се ожени. Тя мислеше, че булката му ще бъде красива, умна и независима. И, удивително, тя беше права. Кейт е всичко това и повече.”

принцеса Даяна с Уилям и Хари

На записите има и спомени от детството на Уилям и желанието на Даяна да има дъщеря. Изглежда така, сякаш Даяна говори директно на Кейт, когато казва: „Приготви се за еднопосочен разговор. Очевидно не сме се срещали — макар че искам да знаеш, че определено би ми се искало. Знам, че ще те обожавам и щяхме да бъдем истински приятелки. Трябва да си наистина специална. Ако не беше, нямаше да бъдеш съпругата на моя Уилям.”

принц Хари с Даяна

Тя продължава със съвети за брака в кралски условия: „За да оцелее бракът ви в обществения блясък и под натиска на кралския живот, ще са необходими търпение, компромис, разбиране, доверие, лоялност и, разбира се, любов. Но и двамата трябва да работите върху това. Ежедневно. Сигурна съм, че сте наясно с моите недостатъци и тези на бащата на Уилям. Учете се от тези грешки. Изградете връзка, която издържа. Заслужавате го. И вашите деца също.”

принцеса Даяна

Даяна споделя, че най-скъпата й мечта за Уилям и съпругата му е да имат живот, изпълнен с любов и радост, и да отгледат щастливи, здрави деца без развод, което и Уилям, и самата Даяна трябваше да понесат. „Семейството е най-важното нещо в живота“, казва тя. „Ценете децата си и заради мен. Те носят сърцето ми. Нека знаят, че ги обичам и винаги ще бдя над тях.”