Сладкарската подправка, която УБИВА мравките


Мравките са едни от най-досадните насекоми, появяващи се в домовете на хората без покана. Тяхното присъствие е в състояние да ни причини сериозен дискомфорт. Има безброй начини, чрез които можем да ги прогоним. Повечето от тях са обвързани с химически препарати. Ако вие не сте почитатели на подобни средства, съветваме ви да пробвате един метод, който се е доказал през годините и ефектът от него е гарантиран. 

Как да изгоним мравките от градината си?

Става въпрос за обикновена пудра захар, която се комбинира с боракс. От вас се изисква да изготвите домашна примамка. Трябва да смесите една част боракс и три части пудра захар.

Бораксът е бял прах, който съдържа меки безцветни кристали. Разтворим е във вода и не е вреден за хората. Всеки от вас може да си го закупи от аптеката.

Домашните капани се приготвят много лесно. Напълнете с тази смес малки капачки от бутилки и ги разпръснете на ключови места в дома си или там, където подозирате, че мравките са си направили мравуняк. Ако виждате къде е пътеката на мравките, поставете капаните директно върху нея.

 

Тъй като мравките са изключително лакоми, те веднага ще нападнат сладкото изкушение и не след дълго ще забележите липсата им.

В случай, че в дома си имате малки деца или домашни любимци и се притеснявате да не им навредите с капаните, може да пробвате едно друго средство. Трябва да смесите една чаша топла вода, половин чаша захар и 3 супени лъжици боракс. В течността потопете памук и го поставете в близост до мравуняк или пътеката на мравките.

Примамката е сред най-ефективните средства. Щом мравките веднъж я надушат, ще искат да я занесат в гнездото си. Те няма да усетят присъствието на боракса, а частиците му в последствие ще унищожат цялата колония.

Задължително пробвайте този метод, ако искате веднъж завинаги да се отървете от досадните мравки!