Тези 5 вещи са енергийни вампири, привличат неприятности в дома ви – изхвърлете ги!


С какви ли не вещи се обгражда човек у дома и на работното място. Да но понякога изобщо не осъзнаваме, че именно предметите около нас могат да играят изключително важна роля за това какво се случва с живота ни.

 

Така например преди време  разкрихме кои са вещите, които привличат безпаричието в дома ви.

Всички трябва да сме наясно, че има неща, които не се препоръчва да държите в къщата, тъй като прогонват късмета, благополучието и могат да променят живота ви към лошо.

Именно заради това  решихме да разкрием кои са петте най-опасни предмета у дома, които веднага трябва да изхвърлите, защото те привличат неприятности.

Ето кои са петте предмета, които привличат неприятности в дома ви:

Чипирани вещи
Дори ако забележите много малък чип на даден предмет по-добре е да се отървете от него на мига. Колкото по-дълго използвате такива вещи, толкова повече рискувате да привлечете лоши неща в живота си.

Първа жертва ще е личният ви живот, а след това и материалното ви благополучие ще затъне.

 

Изкуствени цветя
Пластмасовите растения, според поличбата, пазят късмета, а понякога и здравето далеч от дома. Струва си да се отървете от тях и да ги замените с живи растения или изсушени такива.

Брави без ключове и ключове, с които не може да се отвори нищо
Старите брави и ключове, които вече не могат да отворят врати, трябва да бъдат изхвърлени, а не складирани. Смята се, че като оставите тези предмети в къщата, затваряте пътя към щастието, късмета и просперитета за всички нейни обитатели.

Бравите и ключовете могат просто да бъдат изнесени от къщата и изхвърлени, но според поверията е по-добре да ги оставите под някое дърво – така ще посеете щастието си и ще отворите пътя на късмета.

Бижута, останали без чифт
Частично изгубени бижута (например една обица от чифт) не се препоръчва да се носят или да се съхраняват, според вярванията. Отдавна се смята, че това намалява наполовина женското щастие и късмет на жената в любовта.

Ако останалите единични бижута са със скъпоценен камък или са изработени от благороден метал, можете да ги дадете на бижутериен магазин за топене и да направите от тях нещо ново и красиво. В противен случай просто изхвърлете бижуто, което вече е само една бройка.

 

Старите огледала, потъмнели с времето
За мистериозните свойства на огледалата са написани много книги, но все пак някой не може да устои на изкушението да остави старо огледало в къщата си. Това желание е разбираемо.

Но ако повърхността на огледалото изведнъж потъмнее, определено трябва да се отървете от него на мига. Смята се, че такава мебел може да внесе кавги и скандали в къщата, а също така да попречи на щастието и любовта.

Затъмненото огледало трябва да се увие с някакви кърпи и да се занесе в контейнер за боклук на улицата, но много внимавайте да не го счупите – не само може да се нараните, но и знаете, че счупеното огледало е на нещастие. / jenata.blitz.bg