Млада жена яде сурово месо цяла година и ето какво я сполетя СНИМКИ


Николет се храни два пъти дневно, като пропуска закуската, а когато й се прииска нещо сладко и ароматно, хапва плодове и зеленчуци

Млада жена от унгарския град Вечеш започна да яде сурово месо и яйца и реши да сподели как се чувства година след началото на експеримента, пише The Mirror.

 

25-годишната месарка и готвач Николет Кис страдала от синдром на поликистозни яйчници и храносмилателни проблеми. За целта потърсила медицинска помощ. Диетата, която й препоръчал специалистът, предполагала консумацията на 160 грама въглехидрати на ден.

За съжаление, новото меню не й помогнало да се справи със здравословните проблеми и унгарката решила да премине на сурово месо.

 

Младата жена твърди, че от тогава се чувства отлично.

Като цяло Николет се храни два пъти дневно, като пропуска закуската. Понякога, когато й се прияде нещо сладко и ароматно, хапва плодове и зеленчуци.

„Ям суров лук и чесън, ако искам повече вкус, и боровинки, малини и ягоди, ако искам нещо сладко“, казва тя.

 

Съпругът й, 27-годишният шофьор на камион Роланд Кис, я подкрепя, въпреки че самият той не яде сурово месо. „Той обаче яде много стекове, които му приготвям. Кой мъж би отказал да яде стек всеки ден?“, пита унгарката.

За да задоволи хранителните си нужди, тя харчи около 70 евро седмично за прясно сурово месо, което купува от малки доставчици.

Николет смята, че суровото месо е много по-лесно за смилане. Тя консумира различни месни продукти – черен дроб, сърце, мозък. Това, което обаче обича най-много, са гърди.

„Като цяло обичам тлъсто месо и винаги избирам месо от животни, хранени с трева, защото е по-вкусно“, казва тя.

 

Въпреки традиционните вярвания, че подобна диета е нездравословна, Николет не се притеснява от потенциалния риск от хранително отравяне.

Тя признава, че й е много трудно да опише вкуса на суровото месо на хора, които не ядат такова нещо.

„Постоянно ме питат за това и ми е много трудно да отговоря, тъй като различните части на едно и също животно могат да имат различен вкус в зависимост от храната, която е яло, пола му и начина, по който са го третирали.

Суровото месо има сладникав и млечен вкус, ако кравата е хранена с трева, а месото на кравите, хранени със зърно, има вкус на метал“, обяснява Кис.

 

Младата жена не използва подправки, за да запази естествения вкус на месото.

„Първо се опитвах да направя така, че суровото месо да има вкус на варено. Използвах билки и различни сосове. Сега, от време на време, използвам сол и черен пипер, тъй като месото има свой уникален вкус“, обяснява тя.

Унгарката добавя, че някои от приятелите й са ужасени от диетата й. Често й се случва да се сблъска и с вълна от критики в мрежата. Но близките приятели и семейството й винаги са на нейна страна. /jenata.blitz.bg