Всяка жена трябва да отправи ТАЗИ молитва към Богородица през Юли, за да предпази семейството от зло:


Коя ежедневна молитва към Божията майка  ще ви помогне да се справите с безпокойството? Юли се смята за месец на Пресвета Богородица. Разбира се, можете да призовавате Божията майка през цялата година.

Но през юли жените могат да се обърнат към Богородица за помощ при отглеждането на културите. За да няма глад, за да не се разболее семейството, за да бъде къщата под надеждната закрила на Света Богородица

православен храм

МОЛИТВА КЪМ СВЕТА БОГОРОДИЦА ЗА ВСЕКИ ДЕН

Дева Мария може да стане духовна майка на всеки, който търси себе си. Ако човек не знае какво да прави в живота, можете да се обърне към Богородица с молитва. Божията майка е най-мъдрата светица, тя определено трябва да помага на искрените в поривите си и да се обръщате към нея от чисто сърце.

Дори и преди това човек да не е знаел нищо за Божията майка, не е страшно. Важното е, че е осъзнал необходимостта да потърси помощ от свещеник. Например, свещеникът ще ви каже кои молитви трябва да се четат и коя икона да се приближите в храма. Една от най-силните икони е „Неувяхващият цвят“.

икона Богородица

Може би сте забелязали, че през пролетта и лятото в църквите се появява много зеленина. Вярващите носят цветя и украсяват с тях домовете на Бог. Това ще се превърне в своеобразна проява на любов към Всемогъщия и всички светии. Ако планирате посещение на храма, не забравяйте да вземете букет. Не непременно скъп, можете да представите скромен букет от лалета.

И така, каква е важността и силата на иконата „Неувяхващ цвят“? Пречиста Богородица държи в ръцете си не само сина си, но и цвете от бяла лилия. То е символ на нейната чистота, искреност, издръжливост и женска сила. Поднасянето на цветя към тази икона ще бъде много ценен подарък за благочестивата Богородица.

Молитва пред иконата „Неувяхващ цвят“

Вярващите могат да прочетат такава молитва пред тази красива икона: „Пресвета Богородице, надежда на християните и убежище на грешниците. Защити всички, които прибягват до Теб в нещастие, чуй нашите молитви. Владичице и Майко на нашия Бог, не презирай онези, които се нуждаят от Твоята помощ, просвети ни и ни научи. Не се отдалечавай от нас, Твоите слуги. Бъди наша Майка и Покровителка, поверяваме се на Твоята милостива Закрила. Води ни към спокоен, тих и ведър живот.“

„Майко Мария, наша добра и мъдра Застъпнице, пази ни от видими и невидими врагове. Смекчи сърцата на злите хора, които се надигат срещу нас. О, Света Богородице! Изпрати помощ на нас, които сме слаби. Просвети духовните ни очи, за да видим пътищата на Божията правда. Укрепи слабата ни воля в изпълнение на заповедите, за да се отървем от всички нещастия и беди. И ние ще бъдем избавени от Твоето прекрасно застъпничество“.

Амин!