Цял живот я варя грешно и по сума часове, а тя ставала точно за 8 минути с този трик


Царевицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както за салати, така и за супи и ястия, а също така и за директна консумация.

Важното е да я сварите правилно, за да може тя да не изгуби полезните си вещества, а в същото време да има приятен вкус, на който вие и вашите близки да се насладите.
Сега точно е времето да хапвате варена царевица, която е не само невероятно вкусна, но и полезна в превенцията срещу много болести.

Сякаш лятото е най-подходящият сезон за приготвянето и консумацията й. На плажа или в града в парка, вкъщи или на планината – сигурно малко са хората, които не обичат да си похапват млечна царевица.

Но едва ли някой си е помислял колко полезна е тя. Освен срещу ленивите черва и запека, царевицата има способността да намалява високия холестерол, да подобрява паметта и да помага при диабет тип 2.

Според последни изследвания на учените полезната варена царевица е направо лечебна. Те направили опити, които доказали, че два-три кочана варена царевица дневно могат да подобрят паметта ни, да изчистват натрупания холестерол и да се борят с високите нива на кръвна захар при хора с диабет тип 2.

Учените открили, че хората, които ядат варена царевица всеки ден, получават 22 на сто повече от полезните за тялото влакна, които са задължителни при правилен и здравословен хранителен режим.

Знае се, че царевицата съдържа въглехидрати, магнезий, фолиева киселина, протеини и други много важни хранителни вещества, които намаляват риска от сърдечни заболявания.

 

Ето как да си приготвитите правилно невероятно вкусна и полезна варена царевица!

Кочаните задължително разделете на две. Поставете половинките кочани в тенджера и ги залейте с вода. Веднага след като водата заври, добавете в тенджерата 1 чаша мляко и 1 прилично парче масло. Оставете царевицата да къкри в продължение на още 8 минути. И сте готови! Така сварените кочани се поръсват със сол. Царевицата получава маслен вкус и става изумително вкусна.

Добър апетит!