Вместо кюфтета обличам чашките с кайма и пълня с вкусна смес – става в пъти по-сочно и вкусно!


Използването на кайма за приготвянето на кюфтета не е нещо ново за никого. Но лесно можете да приготвите много по-вкусни ястия от каймата. Тези пълнени гнезда например ще бъдат по-сочни от обикновените кюфтета, освен това изискват по-малко съставки, а пълнежът може да се променя и всеки път можете да получите ястие с нов вкус по една и съща рецепта. Ето продуктите за вкусните и Сочни гнезда от кайма :

Сочни гнезда от кайма

Продукти:

300 грама мляно месо

1 голяма глава лук

70 грама галета

1 яйце

сол и подправки

4 яйца

100 милилитра прясно мляко

пресни подправки

кашкавал или твърдо сирене по избор

няколко чери домата

Приготвяне:

Първо внимателно омесете каймата с галетата, 1 яйце, ситно нарязания лук и подправките.

продукти кайма

Намажете дъното на формички за печене (може да използвате форма за мъфини или обикновени порцеланови чашки) с масло и разпределете каймата, както е показано на снимката по-долу. В средата на всяко гнездо сложете малко настърган кашкавал или сирене.

объркана кайма

кайма в чашка

В отделна купа смесете останалите 4 яйца, млякото и пресните подправки. Изсипете соса в гнездата от кайма, сложете резен домат в центъра или цял домат, ако имате чери домати.

сочни гнезда от кайма приготвяне

Сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

сочни гнезда от кайма

Много вкусно става!