Тайната на вкусните кюфтета от тиквички е в тази подправка


Необходими продукти:

тиквички – 3 броя, около 900 г

лук – 3 глави

яйца – 3 броя

бадемово брашно – 100 г

кашкавал – 200 г

копър – 1/2 връзка

чесън на прах

сол

Начин на приготвяне:

Тиквичките и лукът се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят да изтече излишния сок за около 1-2 часа. След като зеленчуците се отцедят от излишната вода, веднага се поставят в купа.

Добавят се яйцата, предварително настърганият кашкавал и бадемовото брашно. Всичко се разбърква добре. Подправя се със сол и чесън на прах.

 

Копърът се нарязва на ситно и се прибавя към сместа. С лъжица се загребва част и се поставя в тава, предварително застлана с хартия за печене.

Оформят се зеленчукови кюфтета на разстояние едно от друго.

Фурната се загрява предварително до 180 градуса.

Кюфтетата от тиквички се пекат за около 25-30 минути.

Кюфтетата от тиквички и лук са много вкусни!