Мигновено облекчава сърбежа и неистовото чесане след ухапване от комар – вече го имате у дома и не струва нищо:


Сред най-голямата напаст през топлите летни вечери са жужащите и хапещи комари. Не само могат да ви развалят почивката, но и оставят само негативни спомени и непоносим сърбеж по цялото тяло. Все пак – не изпадайте в паника! Има доказано с годините средство, което по някаква причина никога не се споменава в стотиците статии и съвети по въпроса.

В търсене на спасение от комарите, ние обикновено щурмуваме аптеки и магазини за битова химия.

А всичко е много просто – трябва ви най-обикновен прибор, който се намира във всяка кухня. Без ужасни миризми и купища пари, хвърлени на вятъра.

Ето най-достъпното и евтино средство при ухапване от комар:

Сварете малко вода в съд, след което поставете вътре обикновен лъжица. Тя трябва да се загрее така, че да пари. След това я притиснете към мястото на ухапването. Основното нещо е да намерите точното място, така че да не се изгорите. Трябва да изчакате 15-25 секунди и след това да отстраните лъжицата.

Всичко е съвсем просто: топлината разрушава структурата на слюнката на насекомото – веществата, които ни принуждават да разчесваме ухапаното място до кръв. С този метод ще престанете да усещате сърбежа и желанието да се чешете, освен това ухапаното дори няма да се подуе. Между другото, ако нямате лъжица под ръка, използвайте всякакви горещи предмети (дори чаша чай).

Забавни факти за комарите:

• Според учени комарите предпочитат потни хора. Насекомите просто се побъркват, когато усетят миризмата на въглероден диоксид, излъчвана от тялото.

• Блондинките трябва да бъдат по-бдителни от брюнетките. Звучи смешно, но изследванията показват, че дамите с руса коса са атакувани от комари много по-често от тъмнокосите или червенокосите. Като цяло, в цялата тази история мъжете трябва да триумфират, защото комарите ги хапят по-рядко от жените.

Между другото, точно женските комари са кръвосмучещи. Мъжките се хранят с вода или нектар от цветя.

• Комарите със сигурност могат да се наричат ​​върколаци и е по-добре хората да не излизат от къщи на пълнолуние. В този момент активността на тези насекоми се увеличава значително (500% !!!)

• Гладният комар не спира пред нищо. В търсене на храна, това малко същество може да прелети до 64 километра!