Турски миш-маш – не сте яли такава вкусотия

Необходими продукти:

печени чушки – 1 буркан /700 г/

червени чушки – 1/2 бр. сурова

зелени чушки – 1 и 1/2 сурова

сирене – 250 г

яйца – 5 бр.

домати – 2 бр. добре узрели и сочни

лук – 1 глава

черен пипер – 1 ч.л.

сол – на вкус

чубрица – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Печените чушки се почистват, ако има останал нагар по тях, и се нарязват на кубчета.

Суровите зелени и червени чушки се нарязват на жулиени /лентички/. Лукът се реже на полумесеци.

Доматите се нарязват на дребни кубчета. В тиган се слага малко мазнина и в нея се задушават лукът и пресните пиперки.

След това се добавят печените чушки и доматите. Овкусява се с подправките и се разбърква.

Оставя се чушчената манджа да ври около 20-тина минути.

През това време в купа се чукват яйцата и се разбиват с щипка сол.

Към тях се добавя натрошеното сирене. Обърква се хубаво и тази смес се слага в тигана.

Разбърква се миш-машът и се оставя да покъкри още 10 минути.

Накрая можете да добавите ситно нарязан магданоз. В случая нямах и затова не сложих. Да ви е сладко с тази бърза, лесна и много вкусна нашенска гозба – традиционен миш-маш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.