Горд ястреб или страхливо врабче: Каква птица сте според зодията си?


Всеки представител на зодиакалния знак може да бъде сравнен с определена птица. Някой може лесно да „кълве“ врага до смърт, а друг обича да свива любовни гнезда.

1. Овенът е хищен ястреб

Овенът, подобно на хищен ястреб, лесно ще „кълве“ този, който се изпречи на пътя му. Представителите на знака не се страхуват от големи цели и преследват „плячката“ си, докато тя се изтощи без да им мигне окото

2. Телецът е консервативен пингвин

Телците често имат не особено развито въображение, не умеят да се реят в облаците, защото за тях е по-важно да стоят здраво стъпили на земята. С други думи, с тази птица Телецът съчетава предпазливост и внимание, както и любов към стабилен и премерен живот.

3. Близнаци – ярък папагал

Хората от тази зодия обичат да се показват пред други „птички“. Те привличат вниманието към себе си с остър ум и способност незабавно да овладяват нова информация.

4. Ракът е сладка лястовичка

Докато другите търсят по-добър живот или показват цветното си оперение, Раците упорито строят гнездо. Работата е важна за тях, но семейството е на първо място, така че те мечтаят за голямо и дружелюбно семейство от младостта си.

5. Лъв – самовлюбен паун

Лъвовете, подобно на пауните, обичат да разперят великолепната си и красива опашка, показвайки на другите кой е главният тук. Те страдат от липса на скромност и с удоволствие парадират с предимствата си.

6. Дева – мрънкащ гарван

Твърде често представителите на зодията „гракат“ на другите и изглеждат много заплашително. В действителност обаче те, подобно на гарваните, имат завиден ум и добро настроение, но предпочитат да ги скрият зад вреден и досаден характер.

7. Везни – елегантен подсвирквач

Красотата на Везни се разкрива само при по-внимателно разглеждане. Оперението на тази птица не е от най-привлекателните, но е грациозно и елегантно през пролетта. И Везните правят този свят по-ярък и по-красив със своите действия и думи.

8. Скорпион – мистична сова

Подобно на совите, Скорпионите обичат нощния начин на живот. По това време те „излизат на лов“ и се чувстват продуктивни до сутринта.

9. Стрелец – вятърничаво врабче

Врабчето е птица, която не стои на едно място. Днес то е тук, утре е там. Те също са доста шумни птици, особено когато са заобиколени от своите събратя. Подобни качества са близки и на Стрелец – представителите на знака понякога се държат ексцентрично и могат да дразнят с нахалния си нрав.

10. Козирогът е строга врана

Хората от тази зодия са задълбочени, сериозни и ценят лоялността, като враните, които по външния си вид приличат на важни дипломати. Тези птици избират своя партньор веднъж за цял живот, както правят Козирозите.

11. Водолеят е целенасочена чайка

Чайката е неспокойна и безцеремонна птица. Ако види цел, тя лети стремглаво към нея, без да обръща внимание на препятствията. Така и Водолеите.

12. Рибите са капризен славей

Малка и кокетна птичка, сякаш създадена за нежност и грижа. Славеят иска да бъде погален по главата и да се насладите на чудното му пеене. По същия начин Рибите са способни да очароват другите със своята искреност и харизма.