7 причини да палите свещ у дома си всеки ден – този навик ще промени живота ви!


Свещите създават усещане за хармония и комфорт, а правилното им използване може да промени живота към по-добро. Експерти в областта на биоенергетиката разкриха причините, поради които си струва всеки ден да палим свещ  у дома .

Свещите се считат за декоративен елемент и малко хора приемат тяхната енергия насериозно. Всъщност паленето на свещи е не само полезно, но и необходимо. Експертите препоръчват да се запознаете със седемте основни свойства на тези предмети, които ще ви помогнат да намерите хармония, да донесете щастие в дома си и да се предпазите от много проблеми. Най-важното е да изберете свещи, направени от естествени съставки.

ароматни свещи

1. Горяща свещ премахва напрежението и стреса. Гледането на пламъка може да бъде успокояващо и да ви даде вътрешен мир. Концентрирайки се върху горяща свещ, е много по-лесно да се отървете от бремето на деня, да поемете няколко дълбоки вдишвания и да осъзнаете, че безпокойството и раздразнителността преминават, и да изчистите ума си. Можете да използвате и ароматни свещи, които имат положителен ефект върху нервната система и носят спокойствие. Ароматът на жасмин ще ви зареди с положително настроение, ментата ще проясни ума ви, а ароматите на мента, лимон и розмарин ще ви помогнат да се успокоите и да се отървете от безпокойството.

2.

Свещите помагат за нормализиране на съня. В днешния свят честото използване на различни приложения, мигащите екрани и пълните емисии на новини със снимки допринасят за бързата умора. Пламъкът на свещ, запален час преди лягане, ще ви помогне да се отпуснете и да намерите спокойствие. Приятният и релаксиращ аромат на восъка и топлата, мека светлина на живия огън ще ви помогнат да изчистите ума си, да се успокоите и да заспите бързо без кошмари и чести събуждания през нощта.

3. Свещите ви помагат да останете позитивни. Предлагането на свещи е наистина голямо, така че всеки може да избере цвят, размер и аромат, който харесва. Свещите хармонично се вписват във всеки интериор и придават на къщата уникална хармония и енергия. Ярките свещи носят оптимизъм, енергия и ободряване, особено ако използвате аромати на портокал, сандалово дърво, канела и джинджифил.

вечеря на свещи

4. Свещите привличат успех в любовта. Не е чудно, че много филми показват хора, вечерящи на свещи. Свещите осигуряват усещане за интимност, когато душите буквално се докосват и партньорите могат да се разбират без думи. С помощта на свещи можете лесно да организирате приятна изненада за вашата сродна душа, да организирате вечеря за помирение или да разнообразите домашния си живот. Меката, топла светлина ще даде комфорт и увереност. За такива цели са подходящи ароматизирани свещи.

5. Свещите могат да привлекат просперитет. От незапомнени времена свещите се използват за различни ритуали, които привличат благословия към живота, както и предпазват от негативност. В зависимост от цвета, всяка свещ ще играе своята роля. Зелените и златните цветове ще привлекат парична енергия. Розовото може да се използва за привличане на любов. Лилавите и червените цветове ще помогнат за поддържане на страстта в една връзка. Бялата свещ символизира защита, докато черната успешно се бори с негативизма. Основното е да не ги използвате за тъмни ритуали и да не се опитвате да навредите на никого.

чаена свещ

6. Енергията на свещта събужда вдъхновението. Светлината на свещта ви помага да намерите вдъхновение и да разгърнете своя потенциал. Творческите хора ценят природните явления: гръмотевични бури, първият сняг, ярките залези и изгреви. Дори капки роса или утринна мъгла могат да събудят сетивата и да помогнат за създаването на шедьовър. Красотата на природата не винаги е видима за нас, а свещите са в състояние да създадат уникална енергия, която стимулира подсъзнанието да твори.

7. Свещите ви помагат да преживеете загубата. Пламъкът на свещта дава усещане за топлина и живот, а за тези, които са загубили близки, е по-лесно да говорят, докато гледат горящия пламък. Енергията на свещите помага да преживеете болката и да се справите с емоционалните рани, да си спомните прекрасни и светли моменти от живота, да изплачете скръбта.