Трябва ви само 1 чаена лъжица от това и орхидеята ще се съживи за няколко дни


Капризната орхидея изсъхва бързо, въпреки полаганите грижи за нея.

В случая тайната на нейния цъфтеж се крие в едно просто решение. Благодарение на него, само за няколко дни цветето ще се съживи и ще започне да цъфти с великолепни цветове.

Съставката, която ще съживи орхидеята за дни

За целта ви трябва лимонов сок или лимонена киселина. Използването на една от тези съставки преобразява до неузнаваемост крехките орхидеи, дори и тези които са безжизнени и сухи.

Лекът се приготвя по следния начин: супена лъжица лимонов сок или 2 гр лимонена киселина се разтварят в литър вода. След старателно смесване на съставките полученият разтвор се използва за поливане на орхидеята.

Но при употребата му трябва задължително да се спазят две условия. Първо, разтворът трябва да попада единствено върху почвата. Листата и стъблото на растението трябва да останат сухи. Второ, температурата на въздуха в помещението не трябва да е по-ниска от 24 градуса.

В случай, че градусите са под тази стойност, тогава вместо поливане е препоръчително забърсване на листата на цветето с този разтвор.

Поливането на орхидеята с лимонения разтвор се извършва веднъж седмично. Ако цветето е жизнено и цъфти, тогава е препоръчително поливането му с този разтвор да се осъществява веднъж месечно.

Опитните цветари препоръчват този метод да се комбинира с употребата на чеснова вода – 3 скилидки се пресоват с преса и се заливат с литър гореща вода. Течността се настоява един ден. След това се филтрира и се разрежда с вода в съотношение 1: 3. Поливайте орхидеите на всеки 3-4 седмици с чеснова вода.