Ето как да премахнете жълти петна и плака. Сега почиствам тоалетната за 5 минути и блести от чистота!


Всяка домакиня рано или късно ще усети проблема с жълтата плака и петна по тоалетната. На рафтовете на супермаркетите има богата гама от различни домакински почистващи препарати. Но Всеки препарат срещу плака трябва да има инструкция, която трябва да се чете внимателно, така че почистването на тоалетната да е не само ефективно, но и безопасно.

Можете да почистите плаката в тоалетната с прости и достъпни средства.

Те са :

Сода за хляб

Евтино и безобидно, това е високоефективно и лесно за употреба средство за отстраняване на замърсявания от всякакъв произход от санитарна повърхност. Разпръснете сода обилно по цялата замърсена повърхност вечерта и оставете до сутринта. Инструментът е абсолютно безопасен, макар и да не отстъпва на по-скъпите препарати в ефективността на приложението.

Белина

Лек за стотинки – натриев хипохлорид бързо и лесно ще премахне жълтата плака. Нито вар, нито ръжда се противопоставят на него.

Излива се в тоалетната, разпределя се с четка по стените и се оставя за една нощ. Сутрин измийте белината с вода.

С оцетна киселина

Изсипете чаша от продукта в съд и поставете на котлона, загрейте до 40 градуса, след това обработете местата на замърсяване и оставете да престои поне 3 часа (още по-добре е процедурата да се извърши за една нощ и сутрин да се изплакнете оцета).

Лимонова киселина

Също така е много ефективен за измиване на тоалетната: 100 г лимонтузу се разпределя върху повърхността, където има замърсяване, оставя се за 3 часа. След това използвайте с четка  и изплакнете.