Кюфтета ще станат още по-вкусни и ще се топят в устата, ако добавите тази съставка към каймата


Всяка домакиня приготвя кюфтетата по своя собствена рецепта. Но на малцина е известна съставката, която ги прави още по-сочни и вкусни. Благодарение на нея те се топят в устата. 

Съставката, която прави кюфтета по-вкусни и сочни

Тайната на опитните домакини се крие в студеното масло, което опитните домакини настъргват на ренде и след това го добавят към каймата.

За половин килограм мляно месо се използват 50 гр от тази съставката. След добавяне на масло, от каймата се оформят кюфтета.

Те се пържат по стандартния начин, но ястието става много по-сочно и вкусно от обикновено.

Ако кюфтета трябва да се приготвят във фурната, тогава те задължително се загрява до желаната температура и едва след това те се поставят в нея.

В противен случай кюфтетата ще се нагреят по-бавно и ястието ще стане сухо. При този вариант на готвене към каймата се добавя студено мляко или сметана.