Има ли грешка в „Гласът на България“? Сочат друг за победител


Деветият и засега последен епизод на шоуто по bTV „Гласът на България“ приключи с победа за Жаклин Таракчи. Според зрители на предаването обаче водещият Иван Тишев е прецакал считаната за фаворитка Соня Михайлова.

След изпълнение на Соня, той призова феновете й да гласуват за нея с есемеси, но вместо да обяви номера й, обяви този на Жаклин. Така впоследствие Соня отпадна, а Таракчи грабна голямата награда, пише „Уикенд“.

Така и не става ясно дали грешката на Тишев е била случайна или по предварително написан сценарий за подмяна на зрителския вот, в който се определя победителят в шоуто.

В този изключително важен етап от предаването, Соня изпълни „химна“ на българските емигранти „Я кажи ми, облаче, ле бяло“. Треньорката й Галена отбеляза, че тази песен несъмнено ще развълнува всички българи и очаква много гласове за Соня.

Въпреки вълнуващото й изпълнение обаче, тя стана първата отпаднала от този етап на състезанието, класирайки се на четвърто място, макар през цялото време да бе фаворитка на зрителите.

Другият отпаднал бе Александър Петров – също от отбора на Галена.

До финала стигнаха Жаклин Таракчи от отбора на Дара и рокерът Калоян Николов от отбора на Любо Киров. Жаклин победи.

След случката на официалната страница на шоуто се разрази истинска буря от негативни коментари и искания за преразглеждане на резултатите. Феновете на предаването настояват то да бъде спряно и дори ги определят като измамници. Според една от зрителките, ако грешката не е била нарочна, е редно резултатите да се ревизират.

И макар критиките към предаването да не спират, случаят се смята за приключен и победителка е Жаклин Таракчи. Мнозина обаче не могат да я приемат за реален победител, тъй като според тях всичко е предварително режисирано.