Хитрите домакини винаги слагат 2 пакетчета от това във водата за варене на ориза


Хитрите домакини разчитат на един прост трик при варене на ориз. В резултат на това получената гарнитура винаги е с перфектната текстура и зърната никога не слепват.

Освен това оризът винаги се оказва многократно по-ароматен и по-вкусен.

Какво трябва да сложите във водата за варене на ориз?

Първо трябва да поставите тенджера с вода на огъня.

Веднага щом течността заври, можете да сложите 2 пакетчета чай в нея. След няколко минути е необходимо да ги извадите, след което което добавете ориза. Сгответе зърната по класическия начин.

Резултатът е вкусен и ароматен ориз с приятен кехлибарен оттенък.

Както отбелязват опитните домакини, можете да използвате всеки чай дори и такъв с аромата на жасмин или бергамот, които ще направи вкуса на гарнитурата по-интересен.

Освен това не само оризът може да се вари по този начин. Този метод на готвене е подходящ за елда, перлен ечемик и дори за приготвянето на овесена каша.