Вcички питaт oткъдe cъм гo купилa. Рaбoтaтa e тaм, чe нe гo купувaм – пpaвя гo caмa! Стpaшнo мeзe!
Вкусно месо, което не изисква специални разходи и кулинарни умения, е находка за всяка домакиня.
Станало е толкова обичайно за нас да пържим, да печем и да готвим храната, че напълно забравихме за традиционния начин на приготвяне на месо. Какво може да е по-добре от прошуто, пастърма? Само сушеното месо, което понякога е по-полезно и вкусно от колбасите и пушените продукти.
Днес ще ви разкажем за един прост начин за приготвяне телешко.
Оказа се много вкусно мезенце само за 3 дни, много подобна на италианската брешала. Само вместо вино ще използваме друга съставка.
Сушено телешко месо вкъщи
СЪСТАВКИТЕ
1 кг телешко филе
150 мл водка/коняк
100 г сол
100 г захар
1 ч.л. черен пипер
3 супени лъжици слънчогледово масло
ПОДГОТОВКА
Изплакнете месото. Премахнете всички вени и мазнини.