Супата, която е по-силна от антибиотик


Сезонът на настинките и грипа е в своя пик, но консумацията на една супа стопира бактериите и вирусите по напълно естествен начин.

Супата, която е по-силна от антибиотик

Неслучайно тя се определя като лек, който е по-мощен от антибиотик. В нейния състав влизат мощни антимикробни съставки като лук, чесън и мащерка. Всички те подсилват имунната система и подобряват имунния отговор срещу вируси.

Чесънът е по-силен антибиотик от повечето други синтетични антибиотици, според проучване на учени от Университета във Вашингтон, пише руското издание Лента.

За да я приготвите, са ви необходими следните съставки :

  • 50 скилидки чесън (обелени)
  • 2 чаени лъжички зехтин
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 чаена лъжичка прясна мащерка (ситно нарязана)
  • 2 големи глави лук (нарязани)
  • 6 чаши (по 250 мл всяка) пилешка супа (само бульон)
  • 1 връзка билки (магданоз, мащерка, дафинов лист)
  • 3 чаши стар хляб (на кубчета)
  • 1 чаша пълномаслена заквасена сметана

Инструкции за приготвянето на супата:

Загрейте фурната на 180 градуса.

След това поръсете 1/3 от чесъна със зехтин и го увийте в алуминиево фолио. След това го изпечете за час и половина и го оставете да изстине.

Разтопете маслото и зехтина в тенджера. След това задушете лука.

Извадете чесъна от фурната и го добавете към лука. Смесете добре всички съставки.

След това добавете мащерката, пилешкия бульон и билките. Оставете сместа да къкри на слаб огън и след това добавете хляба.

Варете на тих огън 5 минути. Трябва да се получи кремообразна смес. Накрая добавете заквасената сметана. Може да добавите сол на вкус.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *