Яжте всяка вечер по една малка глава лук и вижте какво ще се случи с тялото ви

Яденето на лук помага на тялото да устои на стреса и му доставя много хранителни вещества.

Какво ще се случи с тялото ви, ако всяка вечер ядете по 1 малка глава лук?

При липса на противопоказания трябва се яде лук ежедневно. Най-добре е да се консумира една малка глава от този зеленчук в сурово състояние. По-специално, лукът трябва да се добави към салати или други ястия, които биха смекчили острия му вкус. Според руското издание Лента, лукът е най-добре да се консумира по време на последното хранене за деня.

Подобен навик оказва положителен ефект върху качеството на съня и психическата издръжливост.

Лукът е богат на L-триптофан, аминокиселина, която действа като естествен седатив. Редовната консумация на лук има огромно влияние върху добрия и ефективен сън, както и намаляването на нивата на стрес, пишат още от изданието.

В допълнение, зеленчукът набавя на тялото пребиотици, които подобряват състоянието на чревната микрофлора и храносмилането. Също така в състава му влизат важни за здравето вещества: витамини от група В и витамини С, К, Е, А, сяра, цинк, магнезий, флуор, фолиева киселина, желязо, калий и калций, заедно със силиций. Благодарение на тях се подобрява състоянието на кожата, ноктите и косата, укрепва се имунитетът.

Изследвания доказват, че яденето на лук е свързано с намален риск от колоректален рак, стомашни тумори и сърдечни заболявания. Освен това лукът има положителен ефект върху нивата на холестерола и кръвната захар.

Жените в менопауза също имат полза от яденето на лук, тъй като той помага за укрепване на костите им.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *