Ето къде в дома си да поставите дафинов лист, за да привлечете любов, здраве и пари


Готови сме да се обзаложим, че определено сте подценили възможностите на баналната подправка.

Ще се изненадате, но дафиновият лист крие много тайни. Възможностите му не се ограничават до готвене и само малцина избрани знаят за някои от свойствата му. Днес ще ви разкрием  тайните на дафиновия лист , които повечето от нас не знаят със сигурност.

дафинови листа

Какви са полезните свойства на дафиновия лист – списък

Дафиновите листа са истинска витаминна „бомба“, защото съдържат много витамини А, В и РР, както и калий, калций, манган, желязо. В допълнение, лавровият лист съдържа етерични масла.

Интересното е, че полезните свойства на дафиновите листа са били оценени преди стотици години. В сухо и свежо състояние тази подправка е в състояние да освежи въздуха, като неутрализира неприятните миризми. Етеричните масла от листата се използват широко в медицината и козметологията.

Тази подправка съдържа селен – микроелемент, който допринася за нормализиране на тазовите органи. Ето защо дафиновият лист за жените е особено важен.

Дафиновият лист обаче има и по-магически свойства. Нека поговорим за това по-подробно.

дафинов лист възглавница

Защо ви е нужен дафинов лист в спалнята

Духовно практикуващите са възхитени от този трик и сега вие също ще знаете за него. Опитайте да внесете дафинов лист в спалнята, да го изгорите там или да го поставите под възглавницата си. Езотериците твърдят, че резултатът е осезаем веднага. Този ритуал ще помогне за почистване на аурата, ще донесе пророчески сънища, ще нормализира съня и ще прогони нощните кошмари.

Преди да сложите дафинов лист, експертите съветват да се настроите към положителното, да се отървете от лошите емоции и мисли и да медитирате.

Ритуалът с изгаряне на дафинови листа в спалнята е особено полезен. Има не само магически, но и медицински цели. Дори не подозирате какви болести лекува дафиновият лист. Смята се, че димът от тази подправка е в състояние да предотврати епилептични пристъпи, има положителен ефект върху дихателната система, а също така спасява от депресивни разстройства.

Как дафиновият лист помага да се изпълнят желанията

В някои езотерични практики дафиновият лист се смята за толкова енергийно силен, че го наричат ​​магьосник за изпълнение на желания. За целта използват специален ритуал: трябва да напишете желанието си на дафинов лист и след това да го изгорите, мислейки за мечтата си.

Експертите казват, че магическата подправка ще помогне на желанието да се сбъдне.

изгаряне дафинов лист

Ползите от дафиновия лист за любовта

За влюбена двойка има и магически ритуал с дафинов лист. Според древните вярвания преди сватбата младоженците трябва да накиснат три дафинови листа в портокалово масло. Тези листа трябва да се съхраняват в къщата, където ще живее младото семейство. Това ще донесе просперитет, взаимно разбирателство и вечна любов в семейството.