БГ туристите са в екстаз, забравиха за Турция и Гърция, вече летуват на…


Едно градче от няколко години насам привлича българските туристи, които искат да опитат нещо различно от България, Турция и Гърция.

Става дума за Поградец в Албания. Ако търсите семейна ваканция, Поградец е идеалното място да отидете. Градът се намира на югозападния бряг на Охридското езеро.

 


Местоположението го прави популярна дестинация за туристи и много нови хотели, ресторанти и други удобства бяха построени, за да се погрижат за нарастващия брой посетители.

Почиващите в Поградец могат да се възползват от безплатни чадъри и шезлонги. На повечето от тях има денонощна охрана. Водата в езерото е много чиста. Поградец е известен с все още ниските си цени и спокойствието, което предлага. Поради тази причина става все по-привлекателна дестинация за туристи от България.

Регионът на градчето е богат на природни и исторически забележителности. Може да посетите природния паметник, Скалата Камье, която се намира в община Дардас (по пътя от Поградец за Корча, близо до село Оснат).

Той е висок 70 м и внезапно се издига от околния терен като „кораб, плаващ в море от зеленина“. , Църквата Марена , Археологическият обект и монументалните гробове на Селца се намират на 30 км от Поградец. Паметниците тук датират от 4 век пр.н.е. а петте монументални каменни гроба се срещат на много малко места другаде на Балканите.

Най-посещаваните туристически места около Охридското езеро са Лин, Пойске, Худенище и Тушемищ. Заслужава си да посетите водоизточниците Дрилон, разположени на 5 км от Поградец. Не забравяйте за прекрасните ресторанти в района, предлагащи едни от най-вкусните ястия в региона; не пропускайте да опитате рибния специалитет Tavë Korani.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *