Преди да започнете да варите ориза, сложете лъжица от това, за да е ронлив и вкусен


Вареният ориз а е една от най-популярните гарнитури. Ястието е обичано, както от непретенциозни хора, така и от гастрономите. Въпреки че приготвянето му е лесно, има един малък трик, който не всяка домакиня знае.

Топ трик при варене на ориза

Опитните домакини и професионалните готвачи винаги добавят лъжица растително масло в тенджерата, в която ще варят ориза.

Защо трябва да използвате именно тази съставка? И защо защо е необходимо да е добавяте преди да сложите ориза във вода?

Оказва се, че добавянето на растително масло е ключът към приготвянето на варен ориз с идеална консистенция. Поради вискозите си, олиото образува тънък филм върху зърната на ориза.

Трябва да действате по следния начин: изсипете ориза в тенджера, добавете олиото (1 супена лъжица на всеки 100 грама зърнени култури), разбъркайте добре масата, изсипете вода. Изчакайте да заври и добавете ориза. Също така олиото може да се замести с лъжица масло.

В резултат на това ястието ще се окаже ронливо и невероятно вкусно. И не е нужно да експериментирате със съотношението на съставките и времето за готвене.

Важно е да запомните, че мазнината се слага първо. Ако я добавите директно към вода, ефектът няма да бъде толкова забележим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *