Всеки „усвоява” терасата към малката панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение (СНИМКИ)


За добро или лошо, но много от нас живеят в малки панелки. Апартаментите често са с по една спалня, хол и малка кухня. За почуда на мнозина често пъти към кухнята има голям балкон тип лоджа. Често пъти българската инженерна мисъл подтиква мнозина да „усвоят” терасата и така да уголемят кухничката. 

Но това може да се превърне най-лошото и кошмарно решение.

Сега  ще ви покажем как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради решението им да „усвоят” терасата към кухнята.

Според първоначалния план голямата тераса трябва да уголеми и самата кухня. Един мъж реши да „усвои” терасата към кухнята и там да сложи вграден шкаф за кухненските посуди на жена му и да изнесе мивката там, за да може да сложат и маса за хранене в помещението.

Той не се съмняваше, че това ще бъде доста лесно начинание – все пак само избиваш една стена и сменяш дограмата на терасата. Да, ама не.

В крайна сметка всичко се обърка. И не очакваше, че може да има толкова много проблеми.

Първото затруднение беше обличането. През първата зима след „усвояването”, когато ремонтът все още не беше завършен, а навън градусите бяха минусови, стана ясно, че стената между лоджата и кухнята въобще не е излишна. Студът бе страховит, подът замръзна. Затова мъжът нае специалисти, за да изолира пространството в детайли и за щастие стана малко по-топло.

След прилична инвестиция на пари този проблем беше решен, но наяве излезе друг проблем. Нямаше как да се направи вграден шкаф на малкото пространство на терасата и излезе, че може само да пъхне хладилника там.

И все пак, за да бъдем честни, резултатът от реконструкцията беше нещастен и нефункциониращ. Оказа се също така, че стената не може да бъде премахната изцяло и затова се появи кухненски плот. Разбира се, този допълнителен метър позволи да направи кухнята малко по-свободна, но е трудно да се говори за комфорт, защото се появи тесен проход, който мъжът-ремонтаджия не успя да предвиди.

 

Оказа се и че не е възможно мивката, придружена с всичките тръби и канализация, да бъде изнесена на терасата.

Всъщност, присъединяването на терасата към кухнята се оказа скъпо, безсмислено и грозно начинание, а освен всичко и не особено функционално. Сега Бг мъжът съжалява, че е взел такова решение и отбеляза, че преди да започнем такова начинание, струва си да помислим минимум 10 пъти и да направим точен план, така че по-късно да не се окаже, че подобно допълнение ще се окаже най-кошмарното решение и ще превърне домът ни в неособено красиво място.

А Вие „усвоили” ли сте терасата към кухнята си и какъв е резултатът? Споделете с нас в коментарите. / jenata.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *