Кардиолог: Това е най-полезният сок в жегите, пийте го всеки ден за здраво сърце


Кардиологът Алфред Богданов определи коя е една от най-полезните напитки за организма в горещините – това е един сок, който задължително трябва да се пие през лятото за здраво сърце.

Най-полезният сок за сърцето в жегите

Кардиологът Богданов отбеляза, че доматеният сок, консумиран в горещините, помага за попълване на електролитите, които активно напускат тялото заедно с изпотяването. Електролитите са йонни разтвори (соли) на минерали, които е важно тялото да получава в достатъчни количества. Тези вещества поддържат здравата нервна и мускулна функция, както и осигуряват хидратация. По този начин тялото може да се отърве от токсините по-ефективно.

Един от най-важните електролитите е натрият. Кардиологът Богданов припомня, че доматеният сок съдържа сол. Нивата на натрий намаляват значително в горещо време и консумацията на доматен сок помага на тялото да се справи с този проблем.

„През цялото време говорим за това, че солта е вредна, но в ситуация, в която се борим с жегата, загубата на електролити се превръща в проблем за нас. Солта в доматения сок ще ви помогне да попълните дефицита, а самата напитка утолява жаждата добре“, каза кардиологът Алфред Богданов.

На свой ред специалистът по рехабилитация Сергей Агапкин препоръчва да се пие минерална вода за попълване на нивата на електролитите в горещото лято.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *