Пържени чушки в буркани за зимата – за тази рецепта се носят легенди

Ако не сте добри домакини, но въпреки това не ви липсва грам желание, то може да пробвате сами да приготвите домашни пържени чушки в буркани за зимата.
Истината е, че рецептите, с които са си служили нашите баби, са незаменими. Затова и нашият съвет е да се придържате към тях и винаги да ви бъдат под ръка. Ако тепърва се заемете да търсите правилната рецепта за определена зимнина, не е изключено да ударите на камък или да се разочаровате накрая.
За да ви помогнем да избегнете подобна развръзка, ние сме ви приготвили една чудна рецепта за пържени чушки в буркани, които винаги си намират мястото на трапезата. Всички ги обожават и похапват с наслада. С тях може да си приготвите перфектните разядки, салати, да ги добавете към някоя гозба или друго. Вкусът им е като на току – що откъснати от градината и изпържени чушки.
Как се приготвят най-вкусните чушки за зимата?
Имаме една добра и една лоша новина. Добрата новина е, че приготвянето на тази зимнина е повече от лесно. Гарантираме, че всеки ще се справи с това, без значение от опита, който има. Лошата новина е, че колкото и бурканчета да подготвите за зимата, няма да са достатъчно. Буквално пържените чушки се изпаряват от рафта и никой не може да разбере какво точно се случва.
Нека обаче не губим повече време, а да преминем към списъка с продукти, които ще са ви нужни за приготвянето на зимнината.
Ето го и него:
- чушки – 2 кг зелени
- чушки – 2 кг червени
- олио – 3 ч.ч.
- сол – на вкус
- захар – 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват много добре. Почистват се от дръжките и семенната част. След това се режат на едри парчета. Когато приключите с това, отворете шкафа и грабнете най-голямата тенджера от него. Излейте олиото в нея и я сложете на котлона да се загрява.
Прехвърлете чушките в съда и бъркайте. Помнете, че има вероятност да загорят, ако се отдалечите и оставите сами да се готвят. Поръсете със сол.
Когато чушките са полу-готови, отместете съда от котлона и поръсете със захар. При нужда може да добавите още малко сол или да овкусите с някоя от любимите си подправки.
Когато чушките са още горещи, разпределете ги в бурканчета, а с мазнината, останала в тенджерата, ги залейте.
Бурканите се обръщат с капачките надолу за 15 минути.
Насладете им се!