Как да се отървем от негативната енергия у дома преди Нова година – 6 съвета



Преди Нова година мнозина се стремят не само да се подготвят за празниците, но и да се отърват от негативната енергия, която може да се е натрупала в дома им през годината. Затова си струва да разберете какви стъпки можете да предприемете, за да се отървете от така нежелания негативизъм. За целта е необходимо не само да проветрите дома си и да използвате подходящите аромати.

6 начина за премахване на негативната енергия от дома преди Нова година

Проветряването на дома е прост, но ефективен начин да се отървете от старата, застояла енергия. Отворете прозорците и вратите и оставете свежия въздух да проникне във всеки ъгъл на къщата.

Важно е да направите това непосредствено преди да седнете на празничната маса.

 

Използвайте приятни аромати за пречистване на енергията.

Тамян, смирна, етерични масла (лавандула или евкалипт) ще ви помогнат да създадете атмосфера на хармония и мир.

Ритуалът със запалени свещи или огън се смята за древен начин за прогонване на негативната енергия. Представете си как всички несгоди и проблеми си отиват с пламъка.

Достатъчно е да запалите свещ, да прочетете молитва и да преминете с горящата свещ през всички стаи в дома си.

Поръсете сол в ъглите на стаите и около периметъра на къщата – това се счита за едно от средствата за защита срещу негативност.

И ако говорим за свойствата на солта, тогава се смята, че тя може да абсорбира отрицателна енергия, като по този начин защитава жителите на къщата.

Най-често използваните соли за тази цел са морска, каменна и розова хималайска сол. Въпреки това можете лесно да използвате обикновена готварска сол!

Преди да започнете своя почистващ ритуал, пригответе солта си, като изсипете малко количество сол в купа. Можете също така да добавите билки, етерични масла или други почистващи съставки, за да подобрите ефектите му.

Използвайте звуци, за да изгоните негативизма. Звънът на камбаните, звуците на тибетските купи и музиката с висока вибрация могат да помогнат за създаването на положителна енергия.

Поставете амулети и талисмани в дома си, които са свързани с неговата енергийна защита. Това могат да бъдат символи на сила, скъпоценни камъни или дори фигурки на защитници на дома.

Когато избирате амулети и талисмани, винаги трябва да се придържате към рационалния компонент.