Една различна рецепта за пълнени чушки, когато ми я казаха изгледах странно, но като я пробвах се влюбих в нея


Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Днес ви предлагаме една по-различна рецепта за пълнени чушки. Към традиционните съставки – ориз и кайма, прибавете и малко гъбки.

Приготвянето им ще ви отнеме 75 минути, а резултатът ще ви остави без думи.

 

Необходими съставки:

чушки – 10 – 12 бр.

кайма – 250 г
гъби – 200 г
лук – 1 глава
ориз – 1 ч.ч.
олио – 1/2 ч.ч.
черен пипер
червен пипер
солПриготвяне:
Почистете чушките от семенната част. Почистете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в загрятото олио. Прибавете почистените и нарязани на ситно гъби. Разбъркайте.
Прибавете каймата и пържете при непрекъснато бъркане. Измийте ориза и го прибавете към плънката. Разбъркайте до еднородност.
Овкусете със сол, черен и червен пипер. Напълнете чушките и ги наредете в подходяща тава. Налейте топла вода до средата на на тавата.
Изпечете в загрята фурна до кафеникав загар. По средата на печенето обърнете чушките, за да се изпекат и от двете страни равномерно.
Източник: gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *