Турция скърби. Почина голямата голямата любов на Али Ръза


На скромна церемония в Истанбул през уикенда шепа приятели изпрати във вечния му път доайена на турската светска журналистика Айкут Ишиклар.

70-годишният паркетен лъв беше едно от големите пера на комшийската публицистика, но остава по-известен за публиката с интимните си отношения с изключително популярния у нас актьор Халил Ергюн – Али Ръза от сериала „Листопад”.

Според нестихващата клюка край Босфора, Халил дължи кариерата си именно на покойния журналист.

Като млад репортер на в. „Сабах” в далечната 1968 Ишиклар открива съвсем случайно бъдещи Али Ръза, който играе в самодейна театрална трупа в Бурса. Двамата стават изключително близки, а ласкавите рецензии и контактите на светския репортер докарват приятеля му в Истанбул, пише Лупа. Именно с помощта на Айкут Халил Ергюн получава и първата си роля в киното през 1975 г.

За изминалите 4 десетилетия не стихват слуховете, че двамата мастити мъже имат интимна връзка. Желан ерген дълги години, актьорът Халил Ергюн никога не е бил засичан с жена до себе си, освен с екранни половинки, с които се снима. Именно поради тази причина още от 90-те години насам клюкарските издания започват да тиражират десетки пиперливи истории за сексуалния живот на актьора от „Листопад”, според които той обикаля сауни и хамами, за да търси мъжка любов.

Интересна подробност е, че Айкут Ишиклар е наследник на преселници от българския Разград, напуснали нашата страна по заповед на Коминтерна през 1949 г. Журналистът беше покосен от инфаркт в дома си на 9 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *