Защо Ванга е търсила „тази, която ке я наследи” в Нотр Дам


Ванга е предсказала пожара в Нотр Дам. В една от най-важните точки на Европа през 2019 година ще има голям пожар, казала приживе пророчицата, твърди турският вестник „Сабах“, което е пълна глупост, разбира се. Такова предсказание никога не е правила, пише „Труд“.

Нотр Дам за нея обаче е сакрално място, може би най-важното на света Цял живот е искала да отиде там, но Държавна сигурност не я пуска да излезе от България, защото имало сигнал, че югославските служби се канят да я отвлекат.

А тя продължавала да търси начини да се свърже с духа на Нотр Дам. Чрез други хора…

Авторитетна турска медия гърми: Баба Ванга е предсказала пожара в Нотр Дам

Най-задълбочената изследователка на българската Касандра и наша колежка Жени Костадинова пише в „Пророчествата на Ванга”: „По тази тема се натъкнах на едно интересно изказване, направено от Ванга пред художничката Веса Цицелкова. Преди да замине за Париж, Ванга й обяснява къде точно да застане в Нотр Дам, за да й се яви „тази, която ке я наследи”. Жената вижда, докато се моли, образа на момиче, което живее на някаква улица в Париж. Проверява после има ли наистина такава улица и се оказва, че има. Но не успява да открие детето. После разказва за видението си на Ванга и тя пак продумва

„тази ке има като моята дарба”

Пред художника Любен Диманов пророчицата разказва как в предишния си живот е била дъщеря на фараонка и как духът на майка й от този живот я вика в Париж, за да се срещнат. Никога не успява да отиде, въпреси милионите, които носи на НРБ. Според някои автори в архитектурата на катедралата в Париж е закодирана тайната на философския камък. Преди да се влезе в храма, може да се види “нулевият километър” – меден диск, отбелязващ“центъра на Париж” – оттук се отчитат всички разстояния във Франция. Смята се, че ако стъпиш върху него и си пожелаеш нещо, то ще се сбъдне…

Този “център” символизира и изключителното значение на катедралата в живота на Париж – векове наред тук заседава парламентът, сключват се търговски сделки, коронясвани са владетели. От пожара в Нотр Дам се спаси една от най-големите реликви на християнството – тръненият венец на Христос. Дали е автентичен, е друг въпрос.

Пророчицата предрича събитията в Сирия 
В книгата „Истината за Ванга” племенничката й Красимира Стоянова цитира едно от пророчествата на прочутата си леля. Тя казва: „Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: „Скоро лище дойде на света това време?” Не, не скоро. Още Сирия не е паднала”.

Понякога е трудно да се отсее истината от хилядите измислени „нейни“ пророчества, които бродят по света и у нас. Има обаче някои факти, които са потвърдени от няколко източника, а никой не им обръща кой знае какво внимание. Особено много за съвременната митология са допринесли руските медии, които преди години дори бяха пуснали нейни измислени от край до край пророчества чак до 3797 година.

Според тях през 2016 г. Европа трябваше да е обезлюдена пустиня. Което не се случва, както забелязвате, напротив, все повече хора напират към Стария континент. Може би българската пророчица наистина има предвид някакво откровение, което ще получи светът, възможно е дори да говори за разкриването на божественото пред хората. Тя го описва така, цитирана в книгата „Людмила и Ванга“: „Христос отново ще дойде на Земята в бели дрехи. Настъпва времето, когато определени хора ще почувстват със сърцето си завръщането на Христос”. Очевидно става дума за едно ментално просветление, строго индивидуално, а не за нещо, което да напомня Страшния съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *