Разпространи! ГОРДОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ! 33-годишен българин с отличие за най-успешен млад предприемач в Европа


33-годишният Боян Бенев вярва, че бизнесът не е самоцел, а забавление. Въпреки младостта си, Бенев има зад гърба си отличие за най-успешен млад предприемач в Европа.

Той никога не се е явявал на интервю за работа и  никога не е имал шеф. За него думата „предприемачество” е синоним на свобода, разказват в сутрешния блок на Би Ти Ви.

„Свободата е времето, което имаш. И начинът, по който инвестираш това време и влагаш това време в „утре“, казва Бенев.

Той е само на 6 години, когато родителите му емигрират във Великобритания. От малък се интересува от търговията, разказва как на 12 купува вехтория от антикварен магазин в квартала си в Лийдс за 2 лири и след това успява да я продаде в центъра, в друг антикварен магазин за 4.

На 15 започва да изработва етикети за вино. На 16 регистрира първата си компания, която се занимава с маркетинг и реклама. На 23 е обявен за най-успешен млад предприемач в класацията на списание Start Your Business.

„Аз много се учудих, защото току що бяхме започнали един бизнес и реално нищо не бяхме направили – разказва пред Би Ти Ви Боян Бенев. – Приех го малко повече като шега цялото нещо. И им казах – супер, но ако ще ме включвате нека бъде или на първо, или на седмо място. Ей така, защото харесвам цифрите. И няколко седмици по-късно видях списанието публикувано. И се оказа, че бяха взели първото предложение за първото място”.

Работи за себе си вече 18 години. Занимавал се е с реклама, маркетинг, недвижими имоти, медии, търгувал е с почти всичко – дори с диаманти.

„Не мога да се сетя за нещо, с което съм се занимавал и е било скучно, твърде ясно като подход. Много често се случват проектите от случаен разговор с приятели”, казва Бенев..

Имал е и много провали, и днес е категоричен, че неуспехът е крайна точка: за да не се получи един бизнес, нещо по пътя трябва да се е объркало.

Днес Боян Бенев управлява IT-компания, а основен клиент му е Google: „Извън това, за да не полудея от IT-света имам и неща, с които се занимавам извън IT-средата. Проектът, който най-много ме радва в момента е проект да реставрираме една стара фурна в едно страхотно село в България – Свежен се казва”, разказва за плановете си Боян Бенев.

Най-важни в живота му обаче са не успехите, а хората, с които работи и местата, които има шанса да посети. Това за него е свободата, към която е пристрастен.

Разказва за вечери с номади в планините на Иран, за Хималаите и за историите на хижарите.

Боян превръща идеите си в реалност сякаш с лекота. Но успехът приема за бонус. Защото вярва, че човек трябва преди всичко да е щастлив с това, което прави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *