реклама
Докато шишчетата се оставят настрана: сварете пилешките бутчета в медено-соева марината
Времето се затопля, а с това и на повечето от нас ни се приисква да прекарваме повече часове навън. Нека бъдем честни – хубаво е, ако на разположение имаме двор и барбекю.
Там може да се съберем с компания, а разбира се ида приготвим някоя и друга вкусотия на барбекюто.
Но ако не разполагате с такова, то спокойно! То имаме едно страхотно предложение за вкусотия, с която ще оберете овациите на всички.
Спокойно може да се каже, че тайната е в медено-соева марината.
Необходими продукти за 5-6 порции:
Пилешки бутчета – 14 бр (около 1,5 кг)
Чесън – 6 скилидки
Соев сос – 120 мл
Мед – 45 гр
Подправки за пиле – 1 ч.ч.
Процес на готвене:
Обелете чесъна и го прекарайте през преса. Ако нямате такава, то го нарежете на възможно най-ситно.
Смесете соевия сос, меда, чесъна и подправките, разбъркайте с бъркалка до гладкост и залейте пилешките бутчета с маринатата. Разбъркайте добре с ръце.
Оставете ги за около 2 часа.
След това загрейте фурната на 180С.
Поставете бутчетата в тава за печене, залейте със соса, ако е останал, и печете 45-50 минути до златисто кафява-коричка.
По време на готвенето бутчетата се заливат 2-3 пъти със соса от тавата, който са пуснали.
Това е! приятен апетит
Публикувано от Редакция „MyForum Нюз“
Изпращайте ни вашите сигнали и снимки по всяко време на имейл [email protected]