реклама
Има няколко неща, които сякаш задължително (или много често) присъстват в българската кухня и трапеза. Един от тези продукти са краставиците.
С покачването на градусите все по-често похапваме салати, в които има краставици. А в жегите, които се задават неизменна част от трапезата е тараторът.
Именно заради това мнозина обичат да си купуват, а други да си отглеждат краставици. От jenata.blitz.bg Многократно сме споделяли какво трябва да направите за богата реколта от този зеленчук.
Сега обаче от jenata.blitz.bg попаднахме на доста интересно мнение. То бе изразено от американския главен готвач Джери Лануза.
„За нищо на света не замразявайте краставиците“ – отсича той.
„Краставиците естествено съдържат много вода и когато се замразят и след това размразят, те стават много меки. Тази текстура може да бъде отблъскваща, но все пак може да се използва за добавяне на свеж вкус, когато текстурата не е толкова важна“, обясни Джери Лануза.
Заради консистенцията на замразените, а след това размразени краставици, готвачът предлага продуктът да се използва предимно като ароматна съставка за смутита и сосове, но уточнява, че няма ограничения (ако видът и структурата не ви притесняват).
„Това наистина е всяко ястие, в което искате вкуса на краставица без хрупкавостта, която получавате от прясна или маринована/кисела краставица“, казва той.
За по-лесно използване на замразени краставици е важно да се вземат предвид няколко нюанса при приготвянето.
Джери Лануца съветва да нарежете зеленчука на кубчета около сантиметър на сантиметър. След това можете да прехвърлите втвърдените парчета в контейнер или торба за постоянно съхранение, за да не се превърнат в един голям блок лед. / jenata.blitz.bg
Публикувано от Редакция „MyForum Нюз“
Изпращайте ни вашите сигнали и снимки по всяко време на имейл [email protected]