реклама
Постоянно се интересувах от въпроса какво означава бялата пяна на повърхността на меда, който се купува от пчелари или посредници? След известно време можете да забележите бяла пяна върху меда в буркана. Това сигнал за лошо качество, незрялост или разреждане на меда ли е или е нещо друго?
Медът по същество е разтвор на захар във вода, произведен от медоносни пчели и някои други насекоми.
Бялата пяна или „слана“, която се образува върху меда, е естествена глюкоза. Може да се образува по-бързо или по-бавно в зависимост от съдържанието на естествена глюкоза и фруктоза. Бялата пяна показва, че медът е суров и не е бил термично обработен преди опаковане в буркани.
Тази бяла пяна се образува естествено и съдържа много естествен прашец, който е много полезен за здравето. Тази медена пяна има и особен вкус – наподобява бонбон, но много по-вкусен и полезен.
Ако на повърхността на меда се появи бяла пяна, това означава, че имате късмет: вашият мед е натурален, жив и висококачествен, без термична обработка преди пакетиране. Може да се яде безопасно и с удоволствие.
Публикувано от Редакция „MyForum Нюз“
Изпращайте ни вашите сигнали и снимки по всяко време на имейл [email protected]