реклама
Онзи ден посетихсклад за ядки на едро.. Там видях един добре обелен орех.
Винаги съм се чудила как е възможно да се обели тази ядка, така че да не се рони и да остане цяла.
И на тази база научих това, което исках. Показаха ми как да си взема цяла ядка у дома. И сега искам да споделя това знание с вас.
На първо място, трябва да вземете някакъв контейнер и да поставите ядките в него.
След това напълнете с вода.
Затворете капака, така че ядките да са напълно потопени във вода. Оставете ги така за 60 минути.
След това ще ви трябва бутилка шампанско или друга здрава бутилка с дебело гърло.
След това трябва да поставите гайката върху бутилката по начина, показан на снимката по-долу, тоест вертикално.
Трябва да държите ядката с една ръка, а с другата да вземете чук и внимателно да удряте ядката с него, като счупите горната черупка.
Черупката се напуква.
След това внимателно отстранете черупката. Тъй като ядката е леко мокра, тя не се рони, а остава непокътната.
Сега трябва да извадите преградите от ореха.
След такова разцепване ядката остава цяла, красива и не смачкана.
Публикувано от Редакция „MyForum Нюз“
Изпращайте ни вашите сигнали и снимки по всяко време на имейл [email protected]